Κορωνοϊός – BBC: Ελπιδοφόρα μηνύματα για νέο εμβόλιο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

20 Ιουλίου 2020

Ασφαλές για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου κρίνεται από τους επιστήμονες ένα νέο εμβόλιο που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κατά του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το BBC, δοκιμές του εμβολίου σε σύνολο 1.077 ατόμων κατέδειξαν ότι η παροχή της ενέσιμης ουσίας οδήγησε στη δημιουργία αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία μπορούν να καταπολεμήσουν τον Covid 19.

Τα ευρήματα των επιστημόνων χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξα, ωστόσο ακόμη είναι πολύ νωρίς, ώστε να γνωρίζει κανείς εάν αυτό είναι αρκετό για την παροχή προστασίας σε ασθενείς που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Ήδη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει συνολικά 100 εκατ. δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Το εμβόλιο, που έχει την ονομασία AZD1222 και αναπτύσσεται από την AstraZeneca και επιστήμονες του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, δεν προκάλεσε καμιά σοβαρή παρενέργεια και προκάλεσε αντίσωμα και ανοσολογικές αποκρίσεις Τ-λεμφοκυττάρου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής που δημοσιεύει η ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Πηγή cnn.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This