Κορωνοϊός: 7 νέα κρούσματα στην Αττική, από 6 σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη

9 Ιουλίου 2020

Αυξημένα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της νόσου.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν 50 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, από τα οποία τα 27 ήταν εισαγόμενα, ενώ τα υπόλοιπα προέκυψαν από ελέγχους στην Επικράτεια.

Είναι άλλωστε ενδεικτικό πως νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επέστησε με ιδιαίτερη έμφαση την προσοχή του κόσμου στο θέμα της λήψης μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, και χτύπησε «καμπάνα κινδύνου και όχι καμπανάκι» -όπως είπε χαρακτηριστικά- για τα φαινόμενα χαλάρωσης, τα οποία «δεν πρέπει να συνεχιστούν».

Η διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού
Συγκεκριμένα, είκοσι τέσσερα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, χωρίς να ξεκαθαρίζεται ποια από αυτά αφορούν τα χερσαία σύνορα και πόσα τα αεροδρόμια.

Επιπλέον 3 κρούσματα επισκεπτών από το εξωτερικό προσήλθαν σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ αυτοβούλως για έλεγχο και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Από τα 26 κρούσματα εντός της χώρας, 2 εντοπίστηκαν στην Καβάλα, 1 στη Χαλκιδική, 7 στην Αττική, από 6 σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη και 1 στη Ροδόπη.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

Σήμερα ανακοινώνουμε 50 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
iefimerida.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This