Καταδίωξη από την Ηγουμενίτσα μέχρι το Μέτσοβο στην Εγνατία – Δύο συλλήψεις

25 Ιανουαρίου 2023

Kαταδίωξη εξελίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην Εγνατία Οδό, η οποία ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα και κατέληξε στο Μέτσοβο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, περιπολικά και συμβατικά οχήματα της Αστυνομίας, από την Θεσπρωτία και τα Ιωάννινα, κινητοποιήθηκαν άμεσα, όταν ΙΧ το οποίο είχε εισέλθει ανάποδα στον αυτοκινητόδρομο, κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Η καταδίωξη ξεκίνησε από τη Νέα Σελεύκεια στην Ηγουμενίτσα, όταν το ΙΧ με δύο επιβάτες, δε σταμάτησε σε αστυνομικό σήμα για έλεγχο.

Το όχημα μπήκε στην Εγνατία και κινούνταν με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, στο αντίθετο όμως ρεύμα κυκλοφορίας, μέχρι και τα διόδια του Δροσοχωρίου. Σε όλους τους σταθμούς διοδίων έσπασε τις μπάρες ώστε να διαφύγει. Στο Δροσοχώρι εισήλθε στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας και λίγα χιλιόμετρα αργότερα άρχισε να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στα ελαστικά, πιθανότατα λόγω της υπερβολικής ταχύτητας. Το όχημα εξήλθε στον κόμβο Μετσόβου, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα ήταν έμφορτο με μεγάλη ποσότητα -άνω των 50 κιλών- ναρκωτικών, ενώ ο ένας επιβάτης, Έλληνας, είναι ανήλικος, μόλις 16 ετών και ο δεύτερος, Αλβανικής καταγωγής, νεαρής ηλικίας.

Το όχημα μεταφέρεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, που θα γίνει η καταμέτρηση των ναρκωτικών και οι δύο συλληφθέντες, οδηγούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, η οποία ερευνά την υπόθεση.

kathimerini.gr 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This