Καταγγελία Χατζηδάκη: Το κατάστημα ΕΦΚΑ Αχαρνών έκλεισε χθες λόγω κορωνοϊού χωρίς να ενημερωθεί κανείς – Θα γίνει έλεγχος

30 Ιουλίου 2021

Την βαθιά του ενόχληση για τον τρόπο που ακόμα και σήμερα λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις ο ΕΦΚΑ εξέφρασε από τη Βουλή, ο Κωστής Χατζηδάκης.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή, ο υπουργός αποκάλυψε πως δέχθηκε καταγγελία ότι κατάστημα επί της Αχαρνών έκλεισε- με τη δικαιολογία του κορωνοϊού- χωρίς όμως να ενημερώσει κανέναν, ούτε καν τα προγραμματισμένα ραντεβού.

«Είναι φαινόμενο αδιαφορίας, δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή αυτή η αδιαφορία απέναντι στους πολίτες, χθες μου ήρθε μια καταγγελία για το κατάστημα Αχαρνών, ότι λόγω κορωνοϊού έμεινε κλειστό. Τα ραντεβού δεν τους ειδοποίησε κανείς, το λέω δημόσια: ζητώ να γίνει έλεγχος και σε αυτό», είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός μάλιστα αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν σε υποδομές, τις οποίες και χαρακτήρισε απαράδεκτες- τα οποία κάνουν «τη ζωή και τη δουλειά δυσκολότερη». Τόνισε ωστόσο πως γίνονται προσπάθειες αναβάθμιση όπως με την αγορά 6.000 ηλεκτρονικών υπολογιστών για να μπορούν οι υπηρεσίες να εργαστούν με συνέπεια.

Ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε επίσης τις καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αυτές δεν οφείλονται σε αδυναμία του κράτους να πληρώσει, καθώς όπως είπε κονδύλια υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως αρχικά δίνονταν 10.000 συντάξει το μήνα, ο αριθμός ανέβηκε στις 20.000 και στόχος είναι σύντομα να αγγίζει τις 30.000 μηνιαίως.

Πηγή: iefimerida.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This