Καταγγελία πατεράδων για ψευδείς γνωματεύσεις ασέλγειας στα παιδιά τους – Τι λέει στα parapolitika.gr ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος

25 Απριλίου 2023

 

H υπόθεση διερευνάται σε προκαταρκτικό στάδιο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου
Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο γνωστός δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι συγκεκριμένη ψυχολόγος εκδίδει ψευδείς γνωματεύσεις για ασέλγεια παιδιών από τους πατεράδες τους. Ο ίδιος, μιλώντας στα parapolitika.gr, ανέφερε ότι 17 πατεράδες που εκπροσωπεί φέρεται να έχουν πέσει θύματα της συγκεκριμένης γυναίκας. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η υπόθεση διερευνάται σε προκαταρκτικό στάδιο από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος κατά την εξέλιξη μιας αντιδικίας διαζυγίου στη δικαστική αίθουσα, εμφανίστηκε ξαφνικά μια γνωμάτευση υπογεγραμμένη από τη συγκεκριμένη ψυχολόγο, η οποία ανέφερε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο πατέρας έχει κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί του. «Αυτό, όπως είναι φυσιολογικό, επηρέασε το δικαστήριο και δημιούργησε μία δικαστική κατάσταση σε βάρος του συγκεκριμένου ανθρώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νομικός. Και συνέχισε: «Ο ίδιος κάποια μέρα σε μία διαδικτυακή ομάδα που έχουν διαζευγμένοι μπαμπάδες κοινοποίησε την ιστορία του. Όταν αυτό έγινε, τότε βρέθηκαν διάφοροι που είχαν να διηγηθούν ακριβώς την ίδια ιστορία. Όταν αυτοί οι άνθρωποι μοιράστηκαν την εμπειρία τους, διαπίστωσαν όλοι ότι η ψυχολόγος η οποία υπέγραφε τις συγκεκριμένες γνωματεύσεις ήταν πάντα η ίδια».

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι περιστατικά με την ίδια ψυχολόγο έχουν υπάρξει σε όλη την Ελλάδα. «Οι συγκεκριμένες υποθέσεις δεν ήταν μόνο στην περιοχή των Αθηνών, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα και στο Βόλο και στις Κυκλάδες και στην Κέρκυρα», είπε.

Ο αριθμός των υποθέσεων αγγίζει περίπου τις 30
Ύστερα από την ανάρτηση που έγινε στο διαδικτυακό γκρουπ συγκεντρώθηκαν εννέα θύματα και κατέθεσαν αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Έπειτα από μικρό διάστημα βρέθηκαν άλλοι οκτώ άνδρες, οι οποίοι κατέθεσαν συμπληρωματική αναφορά. «Έτσι όλοι μαζί έγιναν 17 και το σημαντικότερο είναι ότι μέχρι και τώρα εξακολουθούν να ξεφυτρώνουν και άλλα κρούσματα της ίδιας ψυχολόγου για τον ίδιο ακριβώς τρόπο δράσης. Ο αριθμός των περιπτώσεων πλέον προσεγγίζει τις 30 υποθέσεις».

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε στη συνέχεια ότι η γνωμάτευση όταν παρουσιάζεται στο δικαστήριο έχει ως συνέπεια τις περισσότερες φορές ο δικαστής να απαγορεύει την επικοινωνία του πατέρα με το παιδί. Μάλιστα, σύμφωνα με τον έγκριτο νομικό, κάποιοι άνδρες κινδύνεψαν να βρεθούν κατηγορούμενοι για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους. «Ευτυχώς, οι περισσότεροι έχουν απαλλαγεί με βουλεύματα. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι έχασαν την επικοινωνία με τα παιδιά σε μία τρυφερή ηλικία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον λόγο που γίνονται όλα αυτά, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι «είναι μια μορφή εκδίκησης της συζύγου κατά του συζύγου της για την “άπιστη” συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς η συγκεκριμένη γυναίκα, αν και ψυχολόγος και όχι ψυχίατρος, μπορεί να επηρεάσει το δικαστήριο, ο έγκριτος νομικός ανέφερε: «Όταν συντάσσεις μία τεχνική έκθεση και υπάρχει μέσα σε αυτήν ένα τόσο κρίσιμο περιεχόμενο, τότε μπορεί να δημιουργεί υπόνοια για τέλεση σοβαρότατου ποινικού αδικήματος. Σε αυτή την περίπτωση ο δικαστής δεν μπορεί να το ρισκάρει και ας έχει αμφιβολίες».

Έχει παραπεμφθεί για να δικαστεί τον Ιανουάριο του 2024
Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο στάδιο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η υπόθεση, λέγοντας τα εξής: «Υπάρχουν ξεχωριστές μηνύσεις των μπαμπάδων και μία μήνυση που είναι όλοι μαζί. Η υπόθεση που είναι όλοι μαζί είναι σε στάδιο προκαταρκτικής. Η συγκεκριμένη ψυχολόγος έχει κληθεί σε απολογία. Τώρα σε μία από όλες τις υποθέσεις που υπάρχουν, έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο για να δικαστεί τον Ιανουάριο του 2024. Έτσι θα ανοίξει ο χορός των δικών με αντικείμενο τη συκοφαντική δυσφήμηση και την ψευδή καταμήνυση».

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This