Καμπανάκι Χαρδαλιά για τον μεσογειακό κυκλώνα – Τα μέτρα προστασίας (VIDEO)

16 Σεπτεμβρίου 2020

Το ότι η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, σε σχετική ενημέρωση του κοινού για την έλευση του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρδαλιάς απευθυνόμενος προς τους πολίτες επισήμανε πως τα χαρακτηριστικά του «Ιανού» θα είναι σαν αυτά μιας πολύ ισχυρής κακοκαιρίας.

Εξήγησε ότι το φαινόμενο είναι γνωστό ως «μεσογειακός κυκλώνας» και μοιάζει με τους τροπικούς κυκλώνες των ΗΠΑ αλλά είναι πιο ασθενής, πιο βραχύβιος και μικρότερος σε μέγεθος και πως πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε από το ’95 και μετά και τείνει να ενταθεί.

Από το απόγευμα της Πέμπτης θα ξεκινήσει να εκδηλώνεται αρχικά σε νότιο Ιόνιο και Πελοπόννησο. Θα χτυπηθούν πρώτες Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ηλία Μεσσηνία. Στη συνέχεια θα προχωρήσει στη Βόρεια Πελοπόννησο και τη Στερεά όπου τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρά και να έχουν μεγάλη διάρκεια.

Προειδοποίησε δε ότι είναι σοβαρό το ενδεχόμενο πτώσης δέντρων, στύλων της ΔΕΗ, αλλά και ξαφνικών πλημμυρών.

Συνέστησε ακόμα σε όσους διαβιούν σε περιοχές που πρόκειται να χτυπηθούν από την ισχυρή κακοκαιρία να φιλοξενηθούν για λίγα 24ωρα σε σπίτια συγγενών σε άλλες περιοχές, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τη ζωή τους.

 

Πηγή: voria.gr

 

Author: Radionorth1

Share This Post On
468 ad
Share This