Θεσσαλονίκη: Τέσσερα νέα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου

22 Ιουλίου 2022

Τέσσερα νέα κρούσματα της λοίμωξης, που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου ανακοίνωσε  ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Από την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ και οι τέσσερις ασθενείς προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη και είναι ηλικίας 65 έως 78 ετών.

Μετά τη μόλυνσή τους από τον ιό που γίνεται μέσω του τσιμπήματος των κουνουπιών εκδήλωσαν συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή και μηνιγγίτιδα) και χρειάστηκαν νοσηλεία.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση του ΕΟΔΥ αφορούν στα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, βάσει των δεδομένων που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και έχουν καταγραφεί μέχρι τις 21 Ιουλίου 2022.

Τα δεδομένα επιδημιολογικής επιτήρησης προέρχονται από τις δηλώσεις που αποστέλλουν οι θεράποντες ιατροί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τα κρούσματα, καθώς και από την καθημερινή επικοινωνία με συνεργαζόμενα εργαστήρια που συμμετέχουν στη διάγνωση της λοίμωξης από ιό της ευλογιάς των πιθήκων.

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This