Θεσσαλονίκη: Στις 20 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο ΠΑΜΑΚ

13 Οκτωβρίου 2021

Στις 20 του μήνα αναμένεται να είναι έτοιμος ο χώρος όπου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, μέσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης.

Ο εμβολιασμός θα γίνεται με σκεύασμα της Pfizer, όπως είπε στο Thestival ο κ. Δημήτρης Χανδράκης αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου, ενώ ήδη αρκετοί φοιτητές έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρουν τους για να εμβολιαστούν.

«Την επόμενη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου θα έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί. Έχουμε ήδη στείλει ενημερωτικά δελτία προς όλους τους φοιτητές και στο διοικητικό προσωπικό. Ήδη έχουμε περίπου 20 συμμετοχές, αριθμός που καθημερινά αυξάνεται», αναφέρει ο κ. Χανδράκης. Το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί από τις 8:30 το πρωί μέχρι και τη 1:30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη του ΠΑΜΑΚ, το εμβολιαστικό κέντρο θα παραμείνει μέσα στον χώρο του Ιδρύματος μέχρι και τα Χριστούγεννα, σε συνεννόηση βέβαια πάντα και με την 3η ΥΠΕ. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε δύο γραφεία που θα διαμορφωθούν ανάλογα και στεγάζονται στο ισόγειο.

Όπως αναφέρει ο κ. Χανδράκης, οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ που είναι εμβολιασμένοι αγγίζουν το 65-70%, ενώ όσον αφορά στο ακαδημαϊκό προσωπικό το ποσοστό αυτό φτάνει στο 90%.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου εντός του ΠΑΜΑΚ, έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.

Ως προς τους ελέγχους σε πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης και rapid tests που γίνονται για την είσοδο των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο κατά την τρίτη ημέρα λειτουργίας του ακαδημαϊκού ιδρύματος, o κ. Χανδράκης εξηγεί ότι πλέον όλα κυλούν ομαλά. «Βάλαμε επιπλέον άτομα για τους ελέγχους και ξεκινούμε νωρίτερα, από τις 7:00 το πρωί. Είναι η πρώτη εβδομάδα. Παρακολουθούμε την κατάσταση και προβαίνουμε σε αλλαγές όπου χρειάζεται», καταλήγει ο ίδιος.

www.thestival.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This