Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο οδηγός, ελεύθερη η συνοδηγός για την παράσυρση-εγκατάλειψη της 21χρονης (VIDEO)

28 Νοεμβρίου 2022

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, πρωινές ώρες της Τρίτης, στην Εγνατία οδό, στη Θεσσαλονίκη. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που κατηγορείται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι παραπάνω αποφάσεις ελήφθησαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Ο 26χρονος κατηγορούμενος, δια του δικηγόρου του, υπέβαλε γραπτό υπόμνημα αλλά δεν θέλησε να απαντήσει προφορικά σε ερωτήσεις της 5ης ανακρίτριας.

“Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις, συλλυπητήρια στην οικογένεια”, ανέφερε και φέρεται πως ζήτησε να μην απολογηθεί επί της ουσίας.

Ο δικηγόρος του σεβόμενος το πένθος της οικογένειας δεν προέβη σε δηλώσεις.

Ο 26χρονος κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε το θάνατο, σε βαθμό κακουργήματος . Για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και για εγκατάλειψη.

Στην απολογία της, η 19χρονη φέρεται πως ανέφερε τα εξής:
“Ήμουν στο αυτοκίνητό και έβλεπα το κινητό μου. Ξαφνικά ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα. Πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα. Προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκίνητο, τρεις φορές. Ήθελα να γυρίσουμε πίσω”.

Κατηγορείται για απλή συνεργεία (ψυχική συνδρομή) στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη.

Δείτε τη δήλωσε ο δικηγόρος της 19χρονης, Δημήτρης Σαρρής:

Για τον 26χρονο προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.

Προανακριτικά, ο αλβανικής υπηκοότητας οδηγός φέρεται να αρνήθηκε πως έτρεχε, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι εγκατέλειψε το σημείο της δυστυχήματος διότι φοβήθηκε, καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής.

 

Πηγή; GR TIMES

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This