Θεσσαλονίκη: Με…αποστάσεις στα περίπτερα ξεκινά σήμερα το Φεστιβάλ Βιβλίου

26 Ιουνίου 2020

Ξεκινά σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου που στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο φέτος στον Μανόλη Αναγνωστάκη, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές της χώρας μας.

Οι διοργανωτές επέλεξαν ως σύνθημα του φετινού φεστιβάλ το: “Μένουμε Ασφαλείς – Κρατούμε Αποστάσεις – Ερχόμαστε κοντά με ένα Βιβλίο”.

Λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού φέτος το Φεστιβάλ δεν θα πλαισιωθεί από παράλληλα δρώμενα, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, συναυλίες και άλλες δραστηριότητες. Θα πραγματοποιηθούν μόνο οι εκδηλώσεις που αφορούν τα βιβλία.

Φέτος τα περίπτερα των εκθετών θα είναι 80, δηλαδή δέκα λιγότερα από την περσινή διοργάνωση. Ο αριθμός των εκθετών που συμμετέχουν είναι 150.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα περίπτερα του Φεστιβάλ θα λειτουργούν καθημερινά από τις 19.00 έως τις 23.00. Θα βρίσκονται στο ύψος του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου, στη νέα παραλία. Το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει μέχρι και τις 12 Ιουλίου.

thestival.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This