Θεσσαλονίκη: Ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για το άνοιγμα της αγορά

15 Ιανουαρίου 2021

Με ικανοποίηση υποδέχτηκε ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης το άνοιγμα, από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, της αγοράς, χωρίς ραντεβού, με μέτρα ωστόσο και συγκεκριμένους περιορισμούς σε μια προσπάθεια για να μην υπάρξει έξαρση του κορωνοϊού. Επιπλέον ανοίγουν τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης νυχιών και των κέντρων αισθητικής, τα οποία θα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού.

Όπως λένε οι έμποροι, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεστοκάρουν τα χειμερινά τους εμπορεύματα, ενώ παράλληλα δηλώνουν πως κατανοούν την ρευστότητα της επιδημιολογικής εικόνας και ότι γίνεται ένα βήμα τη φορά. Είναι έτοιμοι, δε, να τηρήσουν απαρέγκλιτα, κάτι το οποίο έκαναν καθ´όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα προκειμένου να παραμείνουν ασφαλείς τόσο οι ίδιοι και οι εργαζόμενοι τους όσο και οι πελάτες τους.

Την ίδια ώρα είναι έτοιμοι για γενναίες εκπτώσεις, καθώς διανύουμε τις χειμερινές εκπτώσεις, προκειμένου να τονώσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, τα ταμεία των επιχειρήσεών τους.

“Το άνοιγμα της αγοράς είναι αντίστοιχο με τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου” δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, επισημαίνοντας πως “εκ των πραγμάτων στις μικρές επιχειρήσεις και δη στις συνοικιακές, κατά μέσο όρο τις καλές ημέρες, το κατώφλι των καταστημάτων περνούν πέντε με δέκα άτομα ημερησίως, ενώ στις λιγότερο καλές μέχρι πέντε το πολύ. Κατά συνέπεια δεν παρατηρείται συνωστισμός”.

Στο ενδεχόμενο ενός νέου κλεισίματος της αγοράς, αν τα επιδημιολογικά στοιχεία απαιτούν μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της πολιτείας, ο κ. Φιλιππίδης επισημαίνει πως “η μέθοδος του ακορντεόν για την αγορά είναι καταστροφική, ωστόσο αν και εφόσον απαιτηθεί ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί να κάνει κάτι παρά μόνο να το σεβαστεί».

Πώς θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα η αγορά

-Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων από τις 9:00 μ.μ.έως 5:00.π.μ.

-Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033

-Προαιρετική  η λειτουργία των καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Μετακίνηση με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

-Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

-Διάρκεια 2 ωρών κατά οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: -Ένας (1) πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

-Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

Πηγή: voria.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This