Θεοδωρικάκος για Μάτι: Πώς μπορούν και κοιμούνται όσοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν την αλήθεια

20 Ιουλίου 2020

«Δεν ξεχνάμε την παράνομη εισβολή και κατοχή στην Κύπρο – Εγρήγορση και ενότητα του ελληνισμού απέναντι στην προκλητική βαρβαρότητα της Τουρκίας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ1, μεταφέροντας το αίτημα της κοινωνίας, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής». Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα πώς μπορούν να κοιμούνται τα βράδια όσοι μετείχαν στην οργανωμένη προσπάθεια να συγκαλυφθεί η αλήθεια για το πώς χάθηκαν 102 ψυχές λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Σχετικά με τη σημερινή επέτειο των 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι δεν ξεχνάμε την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, μιας χώρας μέλους της ΕΕ, ούτε παραβλέπουμε την προκλητική βαρβαρότητα ενάντια στην ελεύθερη ανθρωπότητα με την μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί. Κάλεσε την Τουρκία να επανεξετάσει την απόφασή της και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επαγρυπνεί και οι Έλληνες να αντιμετωπίσουμε την τουρκική προκλητικότητα και παράνομη συμπεριφορά ενωμένοι. Και επισήμανε ότι «η προκλητική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο στο συγκεκριμένο θέμα όσο και γενικότερα είναι ένα πρόβλημα για την Ενωμένη Ευρώπη και για ολόκληρη την ελεύθερη και δημοκρατική φύση κι ανθρωπότητα».

Σχετικά με τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής» για το Μάτι και το τί σηματοδοτούν, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Διάβασα έκπληκτος το εξαιρετικό και πολύ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε η «Καθημερινή της Κυριακής». Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που τα έχουν κάνει δεν μπορούν να κοιμούνται τις νύχτες. Πιστεύω ότι σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις. Και πρώτα απ’ όλα ως πολίτης αυτού του τόπου θέλω να δω να αποδίδεται δικαιοσύνη».

Σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τα στοιχεία, σημείωσε ότι δεν θέλει να κάνει υποδείξεις. Ωστόσο, «δεν είναι δυνατόν να γίνεται οργανωμένη προσπάθεια με πιέσεις και με τον τρόπο που περιγράφει το ρεπορτάζ να συγκαλυφθεί η αλήθεια και να μη γίνει μία αντικειμενική και δίκαιη έρευνα για το τί και ποιος έφταιξε που χάσαμε 102 συνανθρώπους μας, 102 ανθρώπινες ψυχές, 15 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και επαναλαμβάνω, απορώ πώς κοιμούνται όσοι έχουν κάνει αυτά τα εγκλήματα». Επίσης, τόνισε ότι «το αίτημα του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας είναι αίτημα διαφάνειας και δικαιοσύνης και ο καθείς οφείλει να πράττει το καθήκον του». Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε: «Τί μήνυμα στέλνουμε στην κοινωνία εάν αποδεικνύεται με ντοκουμέντα ότι μία έρευνα δεν έχει διεξαχθεί με πραγματικά αντικειμενικό τρόπο, αλλά έχει διεξαχθεί σε συνθήκες απειλών για τους ελεγκτές».

Ερωτηθείς για το τί πρέπει να πράξει η κυρία Γεροβασίλη, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε: «Το τί θα κάνει κάθε άνθρωπος, κάθε πολιτικός που εμπλέκεται ή δεν εμπλέκεται είναι δικό του θέμα. Δεν θέλω να κάνω υποδείξεις σε κανέναν. Θεωρώ ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια και η δικαιοσύνη. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια, η διαφάνεια και η δικαιοσύνη ας βγει να το πει. Δικό της πρόβλημα θα είναι».

Σχετικά με την επέτειο των 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, δήλωσε:

«Σήμερα κλείνουν 46 χρόνια από την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή ενός μεγάλου τμήματος της Κύπρου, ενός μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, μίας χώρας με την οποία φυσικά οι Έλληνες έχουμε ξεχωριστούς δεσμούς, διότι υπάρχει ο Κυπριακός Ελληνισμός και μίας χώρας, η οποία είναι μέλος της ΕΕ. Δεν ξεχνάμε την εισβολή, δεν ξεχνάμε την κατοχή και δεν μπορούμε ποτέ σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε, όπως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις αλλεπάλληλες προκλητικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς το τελευταίο διάστημα, οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται και οι οποίες συνοδεύτηκαν από μία προκλητική πράξη βαρβαρότητας, ενάντια στην ελεύθερη ανθρωπότητα και στο ελεύθερο δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Αυτό σηματοδοτεί η πράξη της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, μία πράξη η οποία βρίσκει απολύτως αντίθετους τους ελεύθερους ανθρώπους σε ολόκληρη τη γη. Πιστεύω ότι θα ήταν ευχής έργο η Τουρκία να επανεξετάσει όλα όσα την απομονώνουν από την πολιτισμένη ανθρωπότητα, από την πολιτισμένη και δημοκρατική Δύση. Και βέβαια εμείς οι Έλληνες είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε απολύτως ενωμένοι και να επαγρυπνούμε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και παράνομη συμπεριφορά».

Για τη στάση της διεθνούς κοινότητας για την Αγιά Σοφιά, είπε: «Ολόκληρη η πολιτισμένη, δημοκρατική κι ελεύθερη ανθρωπότητα οφείλει να συνειδητοποιήσει πολύ παραπάνω τί ακριβώς συμβολίζει και ποιες συνέπειες έχει η προκλητική στάση του κ. Ερντογάν, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Και πιστεύω ότι η σύγχρονη ανθρωπότητα πρέπει να ξεφύγει από τα όρια του κυνισμού και να επανέλθει στις ισχυρές αξίες της ελευθερίας και του σεβασμού της πολιτιστικής, θρησκευτικής κι ιστορικής διαφορετικότητας, διαφορετικά τίποτα καλό δεν μπορεί να προβλέψει κανείς για την πορεία της ανθρωπότητας. Όσο πιο πολλοί κι όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν αυτό τόσο καλύτερα θα αντιμετωπιστεί κι η πρωτοφανής τουρκική προκλητικότητα, οι παράνομες πράξεις οι οποίες εκδηλώνονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Όσο καλύτερα το συνειδητοποιήσουν, το βάθος και την έκταση αυτού του προβλήματος τόσο καλύτερα θα αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα το οποίο ασφαλώς αφορά ιδιαιτέρως την Ελλάδα, αλλά δεν αφορά μόνον την Ελλάδα. Η προκλητική και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας τόσο στο συγκεκριμένο θέμα όσο και γενικότερα είναι ένα πρόβλημα για την Ενωμένη Ευρώπη και για ολόκληρη την ελεύθερη και δημοκρατική φύση κι ανθρωπότητα».

Για τη Σύνοδο Κορυφής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε: «Θεωρώ ότι είναι μία πάρα πολύ κρίσιμη Σύνοδος. Οι πολίτες τόσο στην πατρίδα μας όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη αναμένουν πολύ σημαντικές αποφάσεις, οι οποίες θα εγγυηθούν την ισχυρή επανεκκίνηση, την επανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και της δικής μας οικονομία. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει μία πάρα πολύ σκληρή μάχη, από την πρώτη ημέρα που έχουν προκύψει αυτά τα θέματα έχει καταθέσει μαζί με ένα σημαντικό αριθμό Ευρωπαίων ηγετών τις δικές του προτάσεις, προκειμένου να είναι ενισχυμένο το ποσό των επιχορηγήσεων προς τις ευρωπαϊκές οικονομίες, για να κρατηθούν ισχυρές οι θέσεις απασχόλησης και να ξαναγυρίσουν σε μια εποχή ανάπτυξης, με βάση νέες προτεραιότητες κι έναν συνολικό εθνικό σχεδιασμό. Πιστεύω ότι θα πρέπει να περιμένουμε την έμβαση αυτής της μάχης».

Πηγή parapolitika.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This