Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Στερούνται γνώσης οι απόψεις περί εκλογής Μουφτήδων στη Θράκη, δεν υιοθετούνται από την Διακομματική!

23 Σεπτεμβρίου 2021

«Τα περί εκλογής Μουφτήδων στη Θράκη, είναι μια άποψη, που παγίως έχει υποστηριχθεί από την Τουρκία. Τέτοιες απόψεις περί έμμεσης ή άμεσης εκλογής έχουν ακουστεί και από την ελληνική πλευρά στο πλαίσιο μια φιλελευθεροποίησης, η οποία όμως κατά τη γνώμη μου δεν έχει στοιχεία βαθιάς γνώσης της ιδιαιτερότητας της τοπικής κοινωνίας της Θράκης. Και δεν θα μπορούσαν οι απόψεις αυτές να αποτελέσουν μέρος του υπομνήματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής.»

Τα παραπάνω τόνισε ο Βουλευτής της ΝΔ , πρώην Υπουργός και νυν μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, σχολιάζοντας το περιεχόμενο σχετικής επιστολής τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν μπορεί να εκλέγεται στην  Ελλάδα κάποιος που απονέμει Δικαιοσύνη» τόνισε. «Το ένα στοιχείο είναι αυτό. Δεύτερο είναι, πως ο μουφτής, δεν εκλέγεται πουθενά, σε καμία μουσουλμανική χώρα, άρα δεν υπάρχει τέτοια παράδοση. Βεβαίως η μουσουλμανική κοινότητα θα πρέπει να έχει άποψη για το ποια πρόσωπα θα πληρούν τις προϋποθέσεις. Οι διαδικασίες προσδιορίζονται από το νόμο.»

Αναφερόμενος σε τρέχουσες συναντήσεις και εργασίες της Επιτροπής, ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε: «Με το 12% επιδότησης των εργαζομένων αναβιώσαμε ένα δικαίωμα των επιχειρήσεων, το οποίο είχε καθηλωθεί εδώ και 11 χρόνια. Γράψαμε 2 νόμους και περίπου 5 κοινές υπουργικές αποφάσεις, που προσπάθησαν να επιλύσουν την πολυπλοκότητα αυτού του ζητήματος, ώστε να μην προσκρούει η εφαρμογή του στο νόμο περί παρανόμων κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ. Τώρα θα γίνει συμψηφισμός ενός ποσού 120 εκατομμυρίων που χρωστά το Δημόσιο στις επιχειρήσεις της Θράκης, με τις υποχρεώσεις τους, γεγονός που θα απελευθερώσει την αναπτυξιακή δυναμική τους.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This