Επί ποδός η ΕΛΑΣ για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

4 Δεκεμβρίου 2020

Σε επιφυλακή για την ερχόμενη Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, βρίσκονται οι ελληνικές αρχές.

Προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός σε συγκεντρώσεις και πορείες καθώς και συναθροίσεις η ΕΛΑΣ φαίνεται να έχει ετοιμάσει σχέδιο αντίστοιχο με αυτό του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να εκδώσει διαταγή απαγόρευσης των συγκεντρώσεων-συναθροίσεων για λόγους δημόσιας υγείας, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε σχετικά για τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου: «Θα επαναληφθεί ό,τι έγινε και με την επέτειο του Πολυτεχνείου και θα τηρηθούν οι νόμοι και οι κανόνες. Θα γίνει με σεβασμό και αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έγινε η αντίστοιχη για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου».

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» μίλησε ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Αναφορικά με την επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο κ. Μαυροειδάκος υποστήριξε ότι τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με αυτά που εφαρμόστηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Περίπου 2000 αστυνομικοί θα είναι στο δρόμο για να αποτρέψουν τυχόν συγκεντρώσεις.

«Κάποιοι ανεγκέφαλοι θα μαζευτούν όπως και στο Πολυτεχνείο και θα δημιουργήσουν επεισόδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος.

Author: Radionorth1

Share This Post On
468 ad
Share This