Επίθεση Δ. Τζανακόπουλου στον Β. Κικίλια, για τις ΜΕΘ, στο Radio North: «Λέει ψέματα»

22 Σεπτεμβρίου 2020

«Ο κ. Κικίλιας λέει ψέματα. Αν υπήρχαν όλες εκείνες οι ΜΕΘ τις οποίες ισχυρίζεται ο κ. Κικίλιας, δεν θα βρισκόμασταν σε φάση, αυτή τη στιγμή, να προαναγγέλλεται νέο οριζόντιο lockdown, διότι το σύστημα υγείας θα άντεχε».

Αυτό δήλωσε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο Radio North 98 και την εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας ότι παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ 565 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα υπάρχουν 941.

«Δεν είναι δυνατόν να μας λέει ο κ. Κικίλιας όλα αυτά τα ωραία για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και για τις κλίνες στις ΜΕΘ και αυτή τη στιγμή στην  Αθήνα να έχουμε μόλις 15 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, ενώ βλέπουμε διαρκώς και την επιτροπή εμπειρογνωμόνων να προαναγγέλλουν ένα νέο οριζόντιο lockdown», τόνισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον κ. Κικίλια να ζητήσει συγνώμη καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. «Τα πράγματα», όπως είπε, «είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης του συστήματος υγείας και ο κ. Κικίλιας αντί να κάνει την αυτοκριτική του και να ζητήσει μια συγνώμη, συνεχίζει να αυτοθαυμάζεται και να λέει ανακρίβειες στον ελληνικό λαό»

Τα πυρά του κ. Τζανακόπουλου δέχθηκε επί προσωπικού και ο πρωθυπουργός, τον οποίο κατηγόρησε για ολιγωρία. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την έκκληση που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη να  επισκεφθεί την Καρδίτσα, ενώ η επίσκεψη είχε ανακοινωθεί ήδη από το Μαξίμου, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για έναν εξαφανισμένο πρωθυπουργό. «Τρεις μέρες απουσίας για την κυβέρνηση του δήθεν επιτελικού κράτους καταλαβαίνετε ότι είναι προσβλητικό για τους ανθρώπους εκεί».

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 

 

 

Author: Radionorth1

Share This Post On
468 ad
Share This