Δεν θέλω μπάνιο με… φωταγωγό!

12 Νοεμβρίου 2019

Γράφει η Φιλία Νομικού

Δεν θέλω παράθυρο σε… ηχείο βρε παιδί μου! Θέλω ένα μεγάλο θορυβώδες «φουρφούρι».

Γιατί;;; Τι, γιατί!! Γιατί δεν θέλω να ακούω και να μ’ ακούνε.  Γιατί αυτό το παράθυρο (που πολλές γυναίκες ψάχνουν στα σπίτια τους ) είναι παράθυρο στο σπίτι μου για τον από ‘πάνω , τον από κάτω και ανάλογα την ένταση … και τον γείτονα 3-4 ορόφους μακριά!

Ένα καλοκαίρι ολόκληρο, «φρέσκαρα» τα αγγλικά μου τζάμπα… αφού η κοπέλα που έμενε στον επάνω όροφο προσπαθούσε με την πλήρη υποστήριξη του συντρόφου της να μάθει Ελληνικά! Καρέκλα, τραπέζι, πόρτα, τράπεζα, κλπ Συμμετείχα μάλιστα και σε κάποια μαθήματα!!! Ρωτούσε αυτός, απαντούσα εγώ, απαντούσε η κοπέλα, επιβεβαίωνε ή διόρθωνε  το παλικάρι. Και κάπως έτσι έφυγαν από την τουαλέτα εφημερίδες περιοδικά και πλέον άφηνα και το κινητό μου έξω!

Δεν θέλω παράθυρο στο μπάνιο μου, γιατί χωρίς να το θέλω,   κάνοντας το μπάνιο μου άκουγα τα κλάματα, του τσακωμούς , τις συζητήσεις αλλά και τις… πολύ προσωπικές στιγμές του «βασιλιά» και δεν μιλάμε για έναν όροφο μόνο!

Δεν θέλω παράθυρο στο μπάνιο μου γιατί ακόμη κι αν οι γείτονες δεν είναι στο μπάνιο, αλλά αφήνουν την πόρτα του ανοιχτή, μπαίνω και στο σαλόνι και στην κουζίνα και στην κρεβατοκάμαρα… Και  χωρίς να χτυπήσω την πόρτα, που, αλήθεια σας λέω, δεν είναι του χαρακτήρος μου και της ανατροφής μου!

Δεν θέλω παράθυρο στο μπάνιο μου γιατί  το κακό με τα social media έχει ήδη παραγίνει. Τα φατσομπούκια, έχουν γίνει…. φωταγωγοί στις ζωές μας και μας μάθανε να μας αρέσει και να εθιζόμαστε στην αποκάλυψη. Δεν θέλω παράθυρο στο μπάνιο μου,  γιατί η έννοια της ιδιωτικότητας είναι αρκετά επίπλαστη με την τόση κοινωνική δικτύωση. Δεν θέλω και ωτακουστές…

Ξέρεις πόσες φορές έχω σκεφτεί πόσα δικά μου χαμπέρια μπορεί να έχει ακούσει η πολυκατοικία; Δεν ξέρεις, θα σου πώ εγώ:  καθημερινά και όλα!

Καθημερινά μας φέρνει τόσο κοντά αυτός ο φωταγωγός, ώστε να ξέρει ο γείτονας γιατί τσακώθηκα με τον άντρα μου, τι μακακίες λέμε με τους φίλους μου, τι έχει το σκυλί μου και πότε έχω… τα ρούχα μου, αλλά και καθημερινά τόσο μακριά, που αν ιδωθούμε στο ανσανσέρ, μετά βίας λέμε μία καλημέρα αν δεν αναρωτιόμαστε μέσα μας: «τώρα αυτός είναι γείτονας ή είναι επισκέπτης;»

Όπως με κάποιους «φίλους» στα social media… που συναντιόμαστε στον δρόμο και είμαστε στο «που τον ξέρω βρε να δεις, που τον ξέρω».

Συνεπώς, δεν θέλω facebook στο μπάνιο μου.

Έχω τον φωταγωγό στον υπολογιστή και είναι too much ώρες –ώρες!

Όχι, δεν τα μπέρδεψα…

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This