Δήμαρχος Λαγκαδά στο Radio North: «Ναι στις ΜΕΑ… όχι στον Λαγκαδά, μέχρι να υπάρξει σωστή ενημέρωση του κόσμου»

28 Μαΐου 2020

«Προσωπικά με έπεισε η ΜΕΑ Σερρών, αλλά δικαίως αντιδρούν πολίτες όταν κανείς δεν τους ενημερώνει σωστά» δήλωσε σήμερα o Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”, δύο μέρες μετά την εισήγησή του και ομόφωνη τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου του, κατά της χωροθέτησης της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Θεσσαλονίκης στην περιοχή.

«Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα ενημέρωσης του κόσμου, για ένα θέμα, για το οποίο ο Δήμος δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει, ούτε ο κατάλληλος να ενημερώσει το κοινό», εξήγησε μεταξύ άλλων. «Από την  άλλη, κάποιοι μπορεί να μη θέλουν καν να ενημερωθούν, αλλά η κοινωνία το χρειάζεται. Εγώ, με τη δημοτική μου ομάδα, ζήτησα να επισκεφθούμε τη ΜΕΑ Σερρών που ήδη λειτουργεί για να ενημερωθούμε και κάλεσα όλους τους δημοτικούς συμβούλους. Δυστυχώς οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης δεν ήθελαν να έρθουν. Εγώ αποκόμισα θετική εικόνα από την ΜΕΑ Σερρών. Όμως πρέπει να αντιληφθείτε, ότι η κοινωνία του Λαγκαδά είναι ταλαιπωρημένη από την εμπειρία του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, για τον οποίο άλλα τους έλεγαν και άλλα είδαν, όσον αφορά την επιβάρυνση της περιοχής. Και φοβούνται πως η ΜΕΑ θα σημαίνει την εγκατάσταση ενός ακόμη επιβαρυντικού σκουπιδότοπου στην περιοχή τους, ακόμα κι αν δεν είναι έτσι. Αυτό που ζητάμε λοιπόν, είναι να προηγηθεί η λεπτομερής ενημέρωση των πολιτών πριν από οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη.»

Ο κ. Ταχματζίδης, επισημαίνει την ανάγκη ενημέρωσης και για το θέμα της καύσης απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις της ΤΙΤΑΝ.

«Ξέρω πως στο εξωτερικό υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα απορρίμματα χρησιμοποιούνται για παραγωγή ενέργειας από την καύση, μέσα στις πόλεις, χωρίς επιβάρυνσης, αυτό για το οποίο δεν έχουμε πειστεί, είναι πως οι καυστήρες της ΤΙΤΑΝ είναι κατάλληλοι για το σκοπό αυτό. Γι` αυτό και έχουμε κοινή γραμμή τρεις δήμαρχοι σ` αυτό το θέμα.»

Ακούστε όλη τη συνέντευξη:

 

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This