Γιώργος Τσίπρας: «Όποιος κι αν ήταν πρωθυπουργός θα μιλούσε στο Κογκρέσο…»

20 Μαΐου 2022

Την άποψη πως υπερτιμάται η παρουσία και ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο Radio North 98.

«Η ομιλία στο Κογκρέσο ήταν ομιλία εξ αναβολής, λόγω πανδημίας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 2021 και θα μιλούσε έτσι κι αλλιώς Έλληνας πρωθυπουργός, όποιος κι αν ήταν», είπε. «Προσωπικά δεν μου άρεσε. Ήταν μια υποκριτική ομιλία, ώστε να γίνει αρεστή στους ανθρώπους, που τον άκουγαν στο Κογκρέσο. Πολύ σκληρότητα για το θέμα των πολέμων της Ρωσίας, της Ουκρανίας κτλ χωρίς να υπάρχει κάτι αντίστοιχο γι αυτά που εμάς μας βαραίνουν εδώ στην περιοχή μας.»

Όσον αφορά στα σενάρια εκλογών το φθινόπωρο, ο ίδιος σημείωσε: «Φοβάμαι ότι ως τότε, ούτε απάντηση θα έχει δοθεί στο όλο κύμα της ακρίβειας και της ενέργειας, έτσι κι αλλιώς, μέχρι τότε συν το γεγονός ότι μεσολαβεί ένα καλοκαίρι, στο οποίο δεν έχει καλό μητρώο η κυβέρνηση. Φοβάμαι μην καεί και η υπόλοιπη μισή Ελλάδα από αυτή, που κάηκε πέρσι. Κυρίως υπάρχει το ουκρανικό, το οποίο  θα συνεχίσει να δίνει κύματα αρνητικών επιπτώσεων. Τώρα, από την πλευρά μας προφανώς καλύτερα θα ήταν να γίνουν εκλογές τώρα, όχι απλά το φθινόπωρο. Νομίζω ότι η κυβέρνηση το πηγαίνει προς το ΄23 πρακτικά.»

Όσον αφορά την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Θα ανακοινώσουμε πηγαίνοντας προς τις εκλογές…»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This