Γιατί δεν εφαρμόζονται άρθρα του Ποινικού Κώδικα περί Προσβολής Πολιτεύματος Χ.Αποστολίδης: «Οι Εισαγγελείς να διώκουν όσους διεγείρουν άλλους σε στάση.» Στ.Μπαλάσκας: «Έτοιμάζουμε σοκ, για να καταλάβουν όλοι πως δεν είμαστε γουρούνια και δολοφόνοι!»

13 Δεκεμβρίου 2019

«Οι εισαγγελείς θα πρέπει να μελετήσουν το θέμα και να ασκούν διώξεις σε όλους αυτούς που διεγείρουν άλλους για στάση, ή για παράνομες ενέργειες! Και θα σας πω ένα ακόμα πιο απλό άρθρο, αυτό που προβλέπει την δίωξη όσων προτρέπουν άλλους στη διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος, ακόμα και μη πολιτικού. Οποιαδήποτε παρότρυνση πολιτών να τελέσουν αδικήματα, πρέπει να διώκεται και να τιμωρείται. Όπως θα πρέπει να διώκονται και οι δηλώσεις τύπου “μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι” που λέγονται από βουλευτικά χείλη!»

Αυτό τόνισε στο Radio North 98 o γνωστός Θεσσαλονικιός ποινικολόγος κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης ερωτηθείς σχετικά με τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα (134-137 περί προδοσίας και περί προσβολής του πολιτεύματος) που τιμωρούν όσους καταφεύγουν σε πράξεις βίας ή προτρέπουν άλλους (μέσω διαδικτύου, με εικόνες, με έντυπο υλικό, με τον λόγο) σε βίαιη δράση κατά του πολιτεύματος.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Συγκρούεται το δικαίωμα της εφαρμογής του τυπικού νόμου, του ποινικού κώδικα δηλαδή, με το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης του -υπερισχύοντος του τυπικού νόμου- Συντάγματος. Όμως και στο ίδιο το Σύνταγμα, στην ακροτελεύτια διάταξη, επισημαίνεται πως όποιος στρέφεται με τη βία κατά του πολιτεύματος πρέπει να τιμωρείται. Φυσικά ουδείς πιστεύει ότι τα γκρουπούσκουλα των αντιεξουσιαστών μπορούν να απειλήσουν τη Δημοκρατία επειδή θα κάψουν πέντε κάδους. […] Από εκεί και πέρα, υπάρχει και η σφαίρα του πραγματικού. Δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν αυτοί που κρύβονται πίσω από ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ναι θέλω να διωχθούν όλο αυτοί. Αλλά να βρείτε εσείς ποιοι κρύβονται από πίσω, πείτε μου κι εμένα. Χρειάζεται δουλειά κι από τις εισαγγελίες και από την αστυνομία.»

«Εδώ είναι Ελλάδα και εφαρμόζεται οτιδήποτε συμφέρει μερικούς και μερικές φορές. Τα άρθρα αυτά του ποινικού κώδικα (σ.σ.: που προβλέπουν ποινές για πράξεις βίας κατά του πολιτεύματος), δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ. Διότι εδώ ο ποινικός κώδικας και η ποινική δικονομία είναι σαν σαν τις πολυκατοικίες. Έχουν μια είσοδο και πάρα πολλά παράθυρα». Αυτό τόνισε μιλώντας για το ίδιο θέμα  ο κ. Σταύρος Μπαλάσκας μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ.

Ο ίδιος επισήμανε, πως για το «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» που πλέον ανακυκλώνεται και από βουλευτικά χείλη, οι αστυνομικοί δεν θα περιοριστούν στις μηνύσεις, αλλά θα αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες: «Θα υπάρξει ένα ηλεκτρικό σοκ στη κοινωνία, για να μπορέσουν να καταλάβουν όλοι ότι δεν είμαστε γουρούνια δεν είμαστε μπάτσοι και οπωσδήποτε δεν είμαστε δολοφόνοι».Αναφερόμενος στην αιτία που δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και οι διατάξεις του Π.Κ. για τους αντιεξουσιαστές ο κ.Μπαλάσκας σχολίασε: «Όλα στην Ελλάδα είναι θέμα αποφάσεων και πολιτικού κόστους. Αν κάποια στιγμή οι πολιτικοί μας πάρουν αποφάσεις έτσι ώστε να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα,τότε αυτό θα γίνει. Από την στιγμή που δεν τις παίρνουν και έχουν πολιτικά αποστήματα που δεν τα σπάνε με τίποτα, τότε αυτοί έχουν την ευθύνη.»

Aκούστε τη συνέντευξη του κ. Στ. Μπαλάσκας:

 

Aκούστε τη συνέντευξη του κ. Χ.Αποστολίδης:

 

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This