Βρετανία: Οι ειδικές δυνάμεις αποσοβούν πειρατεία σε ελληνόκτητο τάνκερ (VIDEO)

26 Οκτωβρίου 2020

Οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις έβαλαν τέλος σε περιστατικό με στοιχεία πειρατείας σε βάρος ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιο στη Μάγχη το βράδυ της Κυριακής, όταν επτά λαθρεπιβάτες επιχείρησαν να θέσουν το πλοίο υπό τον έλεγχό τους.

Το βρετανικό υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε ότι μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας επιβιβάστηκαν στο τάνκερ «Νάβε Ανδρομέδα» στη Μάγχη και προσήγαγαν επτά λαθρεπιβάτες, κατόπιν έκκληση της αστυνομίας.

Το BBC μετέδωσε ότι νομικοί εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρίας δήλωσαν πως το περιστατικό «100% δεν ήταν πειρατεία».

Το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Λιβερίας, έστειλε μήνυμα βόηθειας όταν ευρισκόμενο στα ανοικτά της Νήσου Γουάιτ οι επτά λαθρεπιβάτες που είχαν επιβιβαστεί πριν την αναχώρηση του πλοίου από τη Νιγηρία άρχισαν να απειλούν το πλήρωμα το πρωί της Κυριακής.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουόλας επαίνεσε τις ειδικές δυνάμεις της χώρας αλλά και την αστυνομία για την επιτυχημένη επιχείρηση σε δυσμενείςκαιρικές συνθήκες. Ολα τα μέλη τουπληρώματος φέρονται να είναι σώα και ασφαλή.

To «Νάβε Ανδρομέδα» ανήκει στην εταιρία Folegandros Shipping Corporation, και το διαχειρίζεται η ελληνική εταιρία Navios Tankers Management, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας Vessels Value. Πρόκειται για δεξαμενόπλοιο ηλικίας σχεδόν εννέα ετών με χωρητικότητα 75.000 dwt και εκτιμώμενη αξία 17 εκατ. δολαρίων.

iefimerida.gr /

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This