Βαρουφάκης: Δεν θέλαμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση τη Μάγδα Φύσσα

17 Ιανουαρίου 2020

Για τον σάλο που προκάλεσε η πρόταση του ΜέΡΑ25 για υποψηφιότητα της Μάγδας Φύσσα, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Σε καμία περίπτωση δεν ήταν λάθος η απόφασή μας. Είμαστε πολύ συγκινημένοι για την απόφαση που πήραμε. Θέλαμε να δείξουμε ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος στην μισαλλοδοξία, η κ. Φύσσα χωρίς να το έχει επιδιώξει, μέσα από τη δολοφονία του γιού της, εξελίχθηκε από μία μητέρα, σε ένα πολιτικό πρόσωπο, που σηκώνει στους ώμους της το βάρος του τεράστιου αγώνα εναντίον της διχόνοιας, του αυταρχισμού, του υφέρποντος νεοφασισμού, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Στην ερώτηση γιατί το κόμμα δεν ενημέρωσε την κ. Φύσσα για την απόφαση του να την προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Βαρουφάκης διερωτήθηκε «Από πότε μία πρόταση σε ένα πρόσωπο-σύμβολο για οποιοδήποτε αξίωμα πρέπει να είναι προσυμφωνημένη;», διερωτήθηκε ο κ. Βαρουφάκης.

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα πρόσωπο που να μπορεί να σηματοδοτήσει την ενότητα του ελληνικού από το πρόσωπο της Μάγδας Φύσσα. Η ίδια η Μάγδα Φύσσα χαρακτήρισε την πρόταση εξαιρετικά τιμητική κι αυτό μας τιμά. Δεν θέλαμε να της το γνωστοποιήσουμε πριν για να μην τη φέρουμε σε δύσκολη θέση», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Απορρίπτουμε την κ. Σακελλαροπούλου, όχι ως πρόσωπο, αλλά τη λογική των περιστρεφόμενων θυρών, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη τη μετακίνηση ενός εν ενεργεία ανώτατου δικαστικού στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Εμείς θα ψηφίσουμε παρών στην ψηφοφορία ης Τετάρτης, είπε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25.»

«Κατανοώ την αμηχανία των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκλωβίστηκαν από την ηγεσία τους να στηρίξουν Παυλόπουλο, προτού ο έξυπνος ελιγμός του κ. Πρωθυπουργού τους εγκλωβίσει σε μία άλλη συστημική επιλογή» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Πηγή: voria.gr

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This