Απ. Τζιτζικώστας: Βάζουμε τα θεμέλια για τη Μακεδονία του 2030

26 Ιανουαρίου 2023

«Με μεθοδικότητα, συνέπεια και πολλή δουλειά συνεχίζουμε να βάζουμε τα θεμέλια για τη Μακεδονία του 2030, για τη Χαλκιδική της επόμενης ημέρας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ημερίδα της Περιφέρειας για το ΕΣΠΑ, στον Πολύγυρο.

Όπως επισήμανε,«ογδόντα ένα έργα, που χρηματοδοτούμε ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο στη Χαλκιδική. Πολλά περισσότερα βρίσκονται σε εξέλιξη. Σημαντικά έργα, ξεκινούν το επόμενο διάστημα».

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας, ενισχύθηκαν με 85 εκ. ευρώ, 1.901 επιχειρήσεις στη Χαλκιδική, ενώ χρηματοδοτήθηκαν και τα επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου.

Επιπλέον, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δόθηκε σύγχρονος εξοπλισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου και τα Κέντρα Υγείας, χρηματοδοτήθηκε η κατασκευή σχολείων, διασφαλίστηκε η λειτουργία κοινωνικών δομών και θωρακίστηκαν με αντιπλημμυρικά έργα οι πόλεις της Χαλκιδικής και οι μονές του Αγίου Όρους.

Σε ότι αφορά τα έργα στο οδικό δίκτυο, σημείωσε ότι παραδόθηκε ο σύγχρονος οδικός άξονας Ποτίδαιας – Κασσανδρείας, η παράκαμψη Πολυγύρου και τα πρώτα 9 χιλιόμετρα του οδικού άξονα Θέρμης – Γαλάτιστας, ενώ ολοκληρώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το “ ορφανό χιλιόμετρο” στην Ποτίδαια. Χαιρετισμό στην ημερίδα, απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος.

Μετά το πέρας της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής, η οποία πλέον φέρει το όνομα του Περιφερειακού Συμβούλου Χαλκιδικής Δημήτρη Τζηρίτη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This