Ανδρέας Ανδριανόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βολεύει την κυβέρνηση-Το ΚΙΝΑΛ θα ανέβει όταν το επιλέξει η ΝΔ, όπως επέλεξε τότε (δεκαετία `70) το ΠΑΣΟΚ. – Μην βιάζεστε να κρίνετε τις οικονομικές πολιτικές του Μπάιντεν»

10 Μαΐου 2021

«Η κυβέρνηση είναι εκείνη η οποία μπορεί να αναδείξει την πραγματική αντιπολίτευση. Αν η κυβέρνηση σταματήσει να ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ και ασχολείται με το ΚΙΝΑΛ και επιτίθεται σ` αυτό ως αντιπολιτευτικό δέος, τότε το ΚΙΝΑΛ το πρώην ΠΑΣΟΚ θα ανέβει πολιτικά, διαφορετικά δεν το βλέπω να μπορεί να ανεβαίνει.»

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρώην Βουλευτής και πρώην Υπουργός κυβερνήσεων της Ν.Δ. κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος.”

Υπογράμμισε μάλιστα, ότι και η άνοδος του ΠΑΣΟΚ τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, οφείλεται στο γεγονός ότι… επιλέχθηκε από τις τότε κυβερνήσεις της ΝΔ ως αντίπαλο δέος: «Είναι θέμα της Κυβέρνησης να διαλέξει τον αντίπαλό της. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ανέβηκε κατά κύριο λόγο, γιατί ήταν το αντίπαλο δέος του Καραμανλή. Με την έννοια ότι ο Καραμανλής διάλεγε τον Ανδρέα Παπανδρέου σαν αντίπαλο. Να σας φέρω σαν παράδειγμα πως σε όλες οι δηλώσεις των στελεχών της τότε κυβέρνησης, σε κάθε φράση, υπήρχε η λέξη ΠΑΣΟΚ και το όνομα Ανδρέας Παπανδρέου. Τα είχα επισημάνει τότε αυτά και είχα πει ότι αν επιλέξουμε να έχουμε άλλον αντίπαλο – για παράδειγμα το ΚΚΕ – τότε δεν θα έχουμε θέμα ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση που είχα πάρει ήταν ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό καθώς είναι επικίνδυνο.»

Ο κ. Ανδριανόπουλος συμπλήρωσε: «Πρέπει η Κυβέρνηση να έχει τη δική της στρατηγική για την αντιπολίτευση. Για την ώρα την Κυβέρνηση τη βολεύει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάνει το ένα  λάθος μετά το άλλο και δεν έχει αντίπαλο,  όχι ότι τα κάνει όλα σωστά το ΚΙΝΑΛ.»

Αναφερόμενος στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης ο πρώην Υπουργός της Ν.Δ. δήλωσε ικανοποιημένος από τη μεταρρυθμιστική βούληση που επιδεικνύεται και δήλωσε αισιόδοξος, βάσει της λογικής ότι συνήθως κάθε κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις που βρίσκει σε εξέλιξη, με εξαίρεση τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «που έδειξε μια διάθεση να καταλύσει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Σε ότι αφορά στο διεθνές περιβάλλον, ο κ. Ανδριανόπουλος, τόνισε ότι δεν πρέπει να βιάζονται να κρίνουν την οικονομική πολιτική του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και να μιλούν για “επιστροφή της σοσιαλδημοκρατίας” κόντρα στη συντηρητική Ευρώπη που δεν ρίχνει τόσα χρήματα στην οικονομία.

«Οι οικονομικές πολιτικές δεν κρίνονται από τη εξαγγελία τους, αλλά από την αποτελεσματικότητά τους. Ρίχνοντας 10 τρις στην οικονομια των ΗΠΑ (σ.σ.: σε σύγκριση με τα 750 δις της Ε.Ε.) μπορεί να κερδίζει τις εντυπώσεις γιατί οι ΗΠΑ έχουν μια σχετικά αυτόνομη οικονομία και τυπώνουν συνεχώς χρήμα, αλλά όλο αυτό ανεβάζει το χρέος και κάποια στγμή το τεράστιο πρόβλημα χρέους των ΗΠΑ θα φανεί. Την ίδια ωρα, η σοσιαλδημοκρατία υποχωρεί τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη Λατινκή Αμερική.»

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This