Έκτακτο Δ.Σ. για ΔΕΘ και λεωφορεία – Με αποχή απειλεί η αντιπολίτευση

4 Αυγούστου 2020

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για δύο σοβαρά θέματα της πόλης και συγκεκριμένα για την έγκριση θετικής γνωμοδότησης του δήμου για την ανάπλαση της ΔΕΘ και για το χρησιδάνειο με τον ΟΑΣΘ για τα 50 λεωφορεία από τη Γερμανία.

Ήδη οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ενημερωθεί με μήνυμα για την έκτακτη συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο τις μεσημεριανές ώρες «δια περιφοράς»

Το γεγονός ότι η συνεδρίαση για τα δύο αυτά ζητήματα δεν θα γίνει δια ζώσης , ούτε με τηλεδιάσκεψη, αλλά μέσω απαντητικών μέιλ, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Είναι, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να προχωρήσουν σε αποχή από την συνεδρίαση, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στις ενέργειες της δημοτικής αρχής. Ήδη σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι παρατάξεις των Σπύρου Βούγια, Κατερίνας Νοτοπούλου, Μιχάλη Τρεμόπουλου, Αντώνη Γαζάκη.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται ανακοινώσεις από τις παρατάξεις για την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Είναι ηθικά άκυρες αυτές οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Είναι απαράδεκτο για τέτοια θέματα να γίνεται συνεδρίαση «δια περιφοράς», υπογράμμισε στη Voria.gr ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Σπύρος Βούγιας. Για αντιδημοκρατική μεθόδευση μιλά ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλος.

Για κατρακύλα δίχως σταματημό μιλά σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Ζαριανόπουλος. «Η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να επικαλεστεί κανένα λόγο για το κατεπείγον, απλά γιατί δεν υπάρχει. Η μοναδική κατεπείγουσα ανάγκη της είναι να αποφύγει τις αντιδράσεις του λαού και φορέων της πόλης. Στο πρώτο βήμα «δημοτικοποίησης» και μετέπειτα ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών. Στη παράδοση της ΔΕΘ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, στερώντας το λαό της πόλης από τη δυνατότητα αξιοποίησης της ΔΕΘ σαν χώρο πρασίνου, αναψυχής, πολιτιστικής αθλητικής δημιουργίας που τόσο έχουν ανάγκη οι δημότες της πόλης. Σ’ αυτή τη μεθόδευση που μετατρέπει περαιτέρω τον δήμο σε παραγγελιοδόχο της κυβέρνησης και πλασιέ των επιχειρηματικών συμφερόντων δεν θα συμπράξουμε – δεν θα τη νομιμοποιήσουμε», τονίζει ο κ. Ζαριανόπουλος.

Πηγή:  voria.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This