Ά.Ευθυμίου στο Radio North: Χρειάζεται ρήτρα μη απολύσεων και πιο ελκυστική ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

17 Σεπτεμβρίου 2020

«Πρέπει να προσέξουμε τη στήριξη της απασχόλησης και της αγοράς εργασίας. Άρα και για τις 100.000 θέσεις εργασίας σαφώς πρέπει να υπάρξει ρήτρα μη απολύσεων».
Αυτό δήλωσε η βουλευτής της Ν.Δ Άννα Ευθυμίου σε συνέντευξή της στο Radio North 98 και την εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”

Η κ. Ευθυμίου επανέλαβε ότι το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ δεν επέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται να γίνεται πιο ελκυστικό για τους εργοδότες και πιο ασφαλές για τους εργαζόμενους.Πρόσθεσε δε ότι πρότεινε στην επιτροπή ισότητας της Βουλής, όπου συζητήθηκε το θέμα των κακοποιημένων γυναικών, να δίνονται επιπλέον 200 ευρώ σε κάθε εργοδότη, που θα προσλάβει μια γυναίκα κακοποιημένη, όπως στην περίπτωση πρόσληψης των μακροχρόνια ανέργων.

Η βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «αδήριτη ανάγκη» τη θέσπιση μιας άδειας ειδικού σκοπού για τους γονείς, προκειμένου να προστατεύονται από το ενδεχόμενο απόλυσης, καθώς όλο και περισσότερα σχολεία κλείνουν, λόγω κορωνοϊού.Κληθείσα να σχολιάσει την ανάρτηση του καθηγητή και μέλους της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Λιάκου ότι τάσσεται υπέρ των νεαρών Αφγανών που έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό στη Μόρια, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να οργανωθεί νομική υπεράσπισή τους, η κ. Ευθυμίου τη χαρακτήρισε ακραία.«Κρίνω ότι δυναμιτίζει όλη την προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή με την κατάσταση των προσφύγων. Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν ούτε την κοινή γνώμη αλλά ούτε την κοινή λογική και ούτε την κοινή πολιτική, που θα έπρεπε να χαράξουμε όλοι μαζί», κατέληξε

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This