Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ για τέσσερις ώρες αύριο η Θεσσαλονίκη – “Η κοροϊδία έχει φτάσει στο απροχώρητο”

25 Μαΐου 2022

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα είναι αύριο η Θεσσαλονίκη τις ώρες 10:00 – 14:00 λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο thestival.gr, ο γ.γ. του Σωματείου, Αλέξης Γεωργιάδης, «Είναι μεγάλη και η δική μας η ταλαιπωρία. Ζητήσαμε κατανόηση από τους πολίτες, όμως μας φτάνουν στο έσχατο σημείο τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, μη υπογράφοντας συλλογικές συμβάσεις και κόβοντας επιδόματα. Η κοροϊδία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μέχρι τώρα. Μας εμπαίζουν. Επανειλημμένες οι απαξιώσεις των κυβερνώντων για το επιβατικό κοινό».

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρες τα λεωφορεία θα είναι κανονικά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

“Με λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τα προβλήματα ΔΕΝ αντιμετωπίζονται.
Ανάληψη ευθύνης και ουσιαστικών ενεργειών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ΚΑΝΕΙΣ δεν αναλαμβάνει.
Επιτέλους, στην Κυβέρνηση ΔΕΝ αντιλαμβάνονται ότι ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε εκατοντάδες οικογένειες εργαζομένων, δημιουργεί αλυσιδωτές συνέπειες σε μια ολόκληρη πόλη;
Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, δεχθήκαμε κατ’ επανάληψη ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις, αλλά ο εμπαιγμός και η κοροϊδία είναι τα μόνα συναισθήματα που κυριαρχούν στην συνείδηση του συνόλου των εργαζομένων στην συγκοινωνία της πόλης μας.
Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι διαθέτουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας έναντι του επιβατικού κοινού της πόλης μας, οδηγώντας τα «λίγα» και κακοσυντηρημένα λεωφορεία του ΟΑΣΘ αλλά και οχήματα που στερούνται βασικών προδιαγραφών ασφαλείας εν μέσω πανδημίας, θρηνώντας παράλληλα την απώλεια αρκετών συναδέλφων μας, συνεχίζουμε να εισπράττουμε την δίκαιη αγανάκτηση του επιβατικού κοινού για την έλλειψη λεωφορείων και τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες, χωρίς ουσιαστικά να φέρουμε εμείς οι εργαζόμενοι την ευθύνη.
Φτάνει όμως. Η οργή και η αγανάκτηση έχουν ξεχειλίσει.
Μας αναγκάζουν να προσφύγουμε στην ύστατη ενέργεια των κινητοποιήσεων, για τα αυτονόητα. Την διεκδίκηση της ίσης μεταχείρισης μεταξύ εργαζομένων”.

Author: Radionorth1

Share This Post On
468 ad
Share This