«Τώρα διαβάζω το πόρισμα, το είχε ο διευθυντής» αποκαλύπτει στο Radio North ο Υποδιευθυντής του ΚΕΘΕΑ

6 Νοεμβρίου 2019

«Εγώ το πόρισμα το διαβάζω τώρα» αποκάλυψε, στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης, ο κ. Φαίδων Καλοτεράκης Υποδιευθυντής του ΚΕΘΕΑ αρμόδιος για τη Βόρειο Ελλάδα, κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για το πόρισμα που αφορά υπόθεση πιθανών αποφυλακίσεων εμπόρων ναρκωτικών με την ιδιότητα του χρήστη και με “όχημα” πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Διαβατών.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλοτεράκης δήλωσε στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή: «Εγώ το πόρισμα το διαβάζω τώρα, δεν το ήξερα, δεν το είχα διαβάσει. Το είχε ο διευθυντής και δεν ξέρω ποιος άλλος. To πόρισμα παραδόθηκε στο Υπουργείο Υγείας προχθές.  Αξίζει να σημειωθεί ότι  προκλήθηκε από εμάς τους ίδιους, βγήκε τον Ιούλιο μετά από ένα χρόνο εξονυχιστικής δουλειάς. Υπήρχαν κάποιες υπόνοιες που αφορούσαν δύο συναδέλφους, ο ένας έχει πεθάνει και ο άλλος έχει παραιτηθεί δεν είναι πλέον στο ΚΕΘΕΑ, ότι έκαναν αυτά τα πράγματα (σ.σ. που κατήγγειλε ο υπουργός) […]”

Στην παρατήρηση ότι πραγματικά καθυστέρησε η παράδοσή του στο υπουργείο ο κ. Καλοτεράκης επικαλέσθηκε τον φόρτο εργασίας για τη διοργάνωση συνεδρίου που μεσολάβησε και την αναστάτωση από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στην δε πρόσθετη παρατήρηση ότι  οι αποκαλύψεις αυτές πλήττουν την «καρδιά» του σκοπού ύπαρξης του ΚΕΘΕΑ ο κ. Καλοτεράκης συμφώνησε ότι «πρώτοι οι άνθρωποι του ΚΕΘΕΑ πρέπει να ενδιαφέρονται για να διερευνηθούν πλήρως αυτές οι υπόνοιες και οι καταγγελίες ώστε το ΚΕΘΕΑ να συνεχίσει απερίσπαστο και αψεγάδιαστο το έργο του”.

Ωστόσο πρόσθεσε: « Αυτό που ζητάμε είναι να μην δημιουργούνται εντυπώσεις με την κακή έννοια πριν εξακριβωθεί τι είναι αληθές και τι όχι σε αυτή την υπόθεση.»

Κατέληξε σημειώνοντας πως το ΚΕΘΕΑ έχει προσφύγει στο ΣτΕ για ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΠΝΠ του Υπουργείου Υγείας και αναλόγως του αποτελέσματος θα αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This