Στ.Κούλογλου στο Radio North : Και «καλή κίνηση», αλλά και «πολιτικό παιχνίδι» η πρόταση μομφής.

23 Οκτωβρίου 2020

«Καλή κίνηση» για την ανάδειξη του πτωχευτικού κώδικα στην επικαιρότητα, αλλά και «επιτρεπτή στο πολιτικό παιχνίδι» για αλλαγή ατζέντας από την «υπαρκτή εσωστρέφεια» στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”. Κράτησε δε αποστάσεις από τη άποψη του Αλέξη Τσίπρα πως η συζήτηση για το πτωχευτικό νομοσχέδιο, γινόταν «στα μουλωχτά».

«Νομίζω ότι είναι μια καλή κίνηση, γι` αυτό άλλωστε και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να υποστηρίξουν τη μομφή», είπε. «Είναι σωστό, πως η συζήτηση για το πτωχευτικό, δεν γινόταν στα “μουλωχτά”, αλλά επειδή η δημόσια συζήτηση έχει επικεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά και στα μέτρα για την πανδημία, είναι λογικό, ότι όλα τα υπόλοιπα θέματα, παρ΄ότι πολύ σημαντικά, έχουν μπει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα.»

Ο κ. Κούλογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναγνώρισε στην κίνηση Τσίπρα και μια τακτική κίνηση, για να φύγει η δημόσια συζήτηση από την εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι ένα  πολιτικό παιχνίδι στο οποίο επιτρέπονται κινήσεις, αν όχι επιβάλλονται κιόλας, για να αλλάξεις τη συζήτηση… Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έχει πέσει σε εσωστρέφεια. Έκανε πολύ κακό η πανδημία. Από τη μία ενίσχυσε την κυβέρνηση, συσπείρωσε τον κόσμο γύρω της, ενώ από την άλλη εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το συνέδριό του, με το οποίο θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτή την εσωστρέφεια.»

Ο ίδιος πάντως υποστήριξε πως «κανείς απολύτως δεν θέτει θέμα ηγεσίας, διότι όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει τη σημερινή του πολύ ισχυρή παρουσία και ένα ποσοστό εκλογικό, αξιοζήλευτο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, στον Αλέξη Τσίπρα».

Για το θέμα των ποινών για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε «σύντομο ανέκδοτο την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να τιμωρηθούν οι Χρυσαυγίτες», ενώ σχετικά με τις τοποθετήσεις Κοντονή, σχολίασε πως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ «έδωσε μια μπαλιά τον κενό χώρο για να βάλει γκολ η ΝΔ».

Για τα εθνικά θέματα κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις «αλλαγές στην κόκκινη γραμμή, που σε λίγο θα φτάσει στο Πασαλιμάνι», συμπληρώνοντας πως «αν τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά, θα είχε καεί το πελεκούδι».

Τέλος ερωτηθείς σχετικά με το μεταναστευτικό και εδικά το θέμα των ΜΚΟ που κάνουν μπίζνες με τους ευρωπαϊκούς πόρους και τις ενοικιάσεις ακινήτων, είπες πως «τέτοιες περιπτώσεις αν υπάρχουν πρέπει να ελεγχθούν χωρίς αμφιβολία, αλλά δεν μπορούμε μαζί με το νερό να πετάξουμε και το μωρό, γιατί υπάρχουν και ΜΚΟ που προσφέρουν έργο».

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This