Στο ΣτΕ προσέφυγαν ανεμβολίαστοι της ΕΜΑΚ – “Δεν είμαστε κατά του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας”, λένε στο Radio North

21 Ιουλίου 2021

«Δεν είμαστε ενάντια στον εμβολιασμό, απλώς εκφράζουμε δισταγμό για το εμβόλιο του κορωνοϊού, που είναι σε πειραματική φάση», ξεκαθάρισε μιλώντας στo Radio North 98.0 ο Γιάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την πρόσφατη διαταγή μετακίνησης 54 ατόμων από την ΕΜΑΚ σε άλλες υπηρεσίες, καθώς δεν είχαν εμβολιαστεί.

Όπως εξήγησε όσοι επανδρώνουν το σώμα της ΕΜΑΚ εμβολιάζονται τακτικά καθώς μετέχουν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης πολιτικής προστασίας με συνέπεια να ταξιδεύουν σε αποστολές στο εξωτερικό.

«Είναι περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι. Περίπου 54 αν δεν κάνω λάθος ή 48 προσέφυγαν στο ΣτΕ, υπόθεση που παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια, η οποία πρόκειται να αποφανθεί στις 8 Οκτωβρίου 2021», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Οι 8 της 2ης ΕΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη, που μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες του νομού, δεν έχουν αντικατασταθεί στο σύνολό τους, αλλά μόνο οι 5.

Όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης, «είμαστε κατά του διαχωρισμού και της υποχρεωτικότητας», όσοι εργάζονται στην ΕΜΑΚ είναι αναντικατάστατοι, άνθρωποι με εμπειρία, εκπαίδευση και γνώσεις, ενώ «δεν μπορούν να κρίνονται υπάλληλοι με 30 χρονια υπηρεσίας για το εμβόλιο».

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This