Σε «κυνοκομείο» της Θεσσαλονίκης… εξελίσσεται η Βέροια

11 Νοεμβρίου 2019

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πόλη της Βέροιας αποτελούν τα αδέσποτα ζώα… της Θεσσαλονίκης». Αυτό αποκάλυψε στο Radio North 98, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος
Βοργιαζίδης.
«Εκατοντάδες ζωάκια τα εγκαταλείπουν εδώ. Έχουμε βρει ακόμη και τσιπαρισμένα σκυλάκια από άλλες περιοχές και ιδιαίτερα από τη Θεσσαλονίκη», σημειώνει ο κ. Βοργιαζίδης, εξηγώντας ότι πολλοί φαίνεται πως είναι εκείνοι που επιλέγουν την περιοχή της Βέροιας για να εγκαταλείπουν οικόσιτα ζώα είτε επειδή τα έχουν βαρεθεί είτε επειδή που δεν μπορούν να φροντίσουν πια.

Ο ίδιος προτείνει την αλλαγή της νομοθεσίας για τα αδέσποτα, καλώντας παράλληλα τους φιλόζωους να τα «υιοθετούν» και να τα φροντίζουν.

Σύμφωνα με κ. Βοργιαζίδη, τα αδέσποτα δεν μπορούν να καταμετρηθούν, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από το δημοτικό κυνοκομείο και το δημοτικό πρόγραμμα στειρώσεων.
Ο κ. Βοργιαζίδης διαφωνεί με τις φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για το που θα μπουν ταΐστρες και ποτίστρες. Κυρίως, δηλαδή, εάν θα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης ή περιφερειακά.
Τέλος, εκφράζει την ανησυχία του ότι ενδεχομένως να γίνουν επιθετικά.

Ακούστε τη συνέντευξη:

 

Author: admin

Share This Post On
468 ad
Share This