Πρόεδρος “Αγ. Στυλιανού” στο Radio North: “Τρέμω στην ιδέα μήπως πάθει οποιοσδήποτε κάτι – Δε θα το αντέξω”

3 Δεκεμβρίου 2020

«Νέος έλεγχος θα γίνει αύριο το πρωί. Στις 9.00 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στον “Άγιο Στυλιανό”, να ξεκινήσουν οι έλεγχοι να δούμε αν υπάρχουν και άλλοι θετικοί. Την άλλη εβδομάδα θα κάνουμε πάλι ελέγχους» δήλωσε στο Radio North και την εκπομπή North Express με τον Βαγγέλη Στολάκη, η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου “Άγιο Στυλιανός” στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννα Σπανού, μετά και την εμφάνιση  δέκα κρουσμάτων κορωνοϊού, έξι εργαζομένων και τεσσάρων παιδιών.

«Δεν ήταν ανευθυνότητα κανενός αυτό που έγινε. Δεν μπαίνει στο ίδρυμα μέσα άνθρωπος που δεν έχει θερμομετρηθεί, από τους εργαζόμενους ,γιατί εξωτερικούς δεν έχουμε, για το λόγο ότι κρατάμε όλα τα πρωτόκολλα. Δεν δεχόμαστε επισκέψεις, ούτε επισκέψεις γονέων των παιδιών», έσπευσε να εξηγήσει η κ. Σπανού, περιγράφοντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

«Την Κυριακή ένα κοριτσάκι ανέβασε πυρετό. Τη Δευτέρα το πρωί, ο παιδίατρος δεν εντόπισε αιτία πυρετού, οπότε καλό θα ήταν να γίνει ένα τεστ. Κάθε φορά που ένα παιδί εμφανίζει πυρετό το πηγαίνουμε για τεστ. Το τεστ βγήκε θετικό».

«Ταράχτηκα γιατί δεν μπορεί σε μια κλειστή δομή, καθώς δεν έχουν επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, άρα είναι κάποιος εργαζόμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπανού.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιδρύματος, την Τετάρτη σε ελέγχους που διενήργησε ο  ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν θετικές άλλες πέντε βρεφοκόμοι και ο κοινωνικός λειτουργός.

«Το πρώτο βράδυ, που βγήκε θετικό το τεστ, το παιδάκι μεταφέρθηκε μακριά από τη δομή του βρεφοκομείου. Οι εργαζόμενες πήγαν στο σπίτι τους και απομονώθηκαν και τα άλλα τρία παιδάκια μαζί με το πρώτο».

«Οι βρεφοκόμες έχουν την προσωπική τους ζωή, όπως όλοι μας, δεν ευθύνεται κανένας. Δεν μπορείς καθημερινά να κάνεις τεστ για να ελέγχεις αν είναι κάποιος θετικός, ούτε μπορεί να το στηρίξει οικονομικά το ίδρυμα» σημείωσε η κ. Σπανού, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι ο ΕΟΔΥ τους ενημέρωνε ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνονται τεστ κάθε βδομάδα.

«Έχω στείλει από το πρώτο κρούσμα ηλεκτρονικό μήνυμα στον ΕΟΔΥ, ώστε να έρθει κλιμάκιο προκειμένου να διενεργηθούν τεστ στους εργαζόμενους» σημειώνει, καταγγέλλοντας χαρακτηριστικά «φυσικά δεν πήραμε ποτέ απάντηση». Επίσης, όπως τόνισε, όταν πρόσφατα ξανακάλεσε, της απάντησαν πως πρόκειται για ένα «μεμονωμένο περιστατικό».

«Τρέμω στην ιδέα μήπως πάθει οποιοσδήποτε κάτι. Δεν θα το αντέξω αυτό το πράγμα», υποστήριξε εμφανώς φορτισμένη.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

 

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This