«Πράσινη» ξανά η Ελλάδα στον χάρτη του ECDC -Πρωταθλήτρια στη διενέργεια τεστ κορωνοϊού στην Ευρώπη

29 Απριλίου 2021

Σημάδια αισιοδοξίας δίνουν για την Ελλάδα, αλλά και για όλη την Ευρώπη τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών) αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας στον κορωνοϊό.

Για δεύτερη εβδομάδα, η Ελλάδα «βάφεται» πράσινη πράγμα που σημαίνει πως ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του 4%, εικόνα που παρατηρείται και στην Πορτογαλία, και περιοχές της Ισπανίας.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στον ίδιο χάρτη είναι το γεγονός πως ο ίδιος δείκτης για την διάδοση του κορωνοϊού πέφτει κάτω από το 4% στη βόρεια Ιταλία, περιοχή που αποτέλεσε το επίκεντρο της πανδημίας πριν από έναν χρόνο για την Ευρώπη. Χαμηλό δείκτη θετικότητας παρουσιάζει η Πορτογαλία, η Τσεχία, αλλά και Νορβηγία και η Φινλανδία.

Ο ρυθμός νέων κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού δείχνει επίσης καλύτερη εικόνα πανευρωπαϊκά. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ανοιχτό κόκκινο με 50 ως 150 περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού.

Την πιο άσχημη εικόνα επιδημιολογικά παρουσιάζει η Γαλλία και η Σουηδία και κάποιες περιφέρειες της Ολλανδίας και της Πολωνίας όπου ο ρυθμός μετάδοσης είναι μεταξύ 150 και 500 κρουσμάτων κορωνοϊού ανά 100.000 πληθυσμού. Την καλύτερη εικόνα την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει η Πορτογαλία, η Νορβηγία και η Φινλανδία.

Τέλος, η Ελλάδα αναδεικνύεται σύμφωνα με το ECDC σε «πρωταθλήτρια» τεστ, με περισσότερα από 5.000 ανά 100.000 πληθυσμού, μαζί με την Τσεχία και την Πορτογαλία. Αυξημένο αριθμό τεστ κορωνοϊού πραγματοποιούν επίσης η Γαλλία, η Ιταλία που οι έλεγχοι είναι περισσότεροι στα βόρεια της χώρας, καθώς και οι Κάτω Χώρες.

Πηγή: iefimerida.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This