Πληρωμές αποζημίωσης ειδικού σκοπού: Οι δικαιούχοι, τα ποσά και η διαδικασία

15 Νοεμβρίου 2023

Σε εργαζόμενους πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών επιχειρήσεων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προχωρά σταδιακά στην καταβολή αποζημιώσεων ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους επιχειρήσεων οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες των προηγούμενων μηνών.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 10/11/2023 καταβλήθηκε ποσό ύψους 1.540.608,00 ευρώ, αποζημίωσης ειδικού σκοπού για συνολικά 4.528 πληρωμές:

Στους δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές καταβλήθηκε αποζημίωση ειδικού σκοπού που αντιστοιχεί για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023 και

στους δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες καταβλήθηκε αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Σεπτέμβριο 2023.

Επιπλέον, την Παρασκευή 17/11/2023, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προγραμματίζει πληρωμή των δικαιούχων αποζημίωσης ειδικού σκοπού εργαζόμενων επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες για τον μήνα Οκτώβριο, ύψους 957.216,00 ευρώ, για συνολικά 2.153 πληρωμές δικαιούχων.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σχετικά:

«Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει εξοφλήσει όλους τους δικαιούχους του επιδόματος των 534 ευρώ του μηνός Σεπτεμβρίου και θα εξοφλήσει όλους τους δικαιούχους του μηνός Οκτωβρίου την προσεχή Παρασκευή. Εάν υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν κάνει αίτηση και δεν τους έχει καταβληθεί το ποσό της αποζημίωσης, θα πρέπει να αναζητήσουν στην οικεία περιφέρεια για ποιον λόγο ο δικός τους ΑΦΜ έχει κριθεί ως μη επιλέξιμος και δεν έχει αποσταλεί με τον προβλεπόμενο τρόπο στο υπουργείο Εργασίας».

Author: newsroom

Share This Post On
468 ad
Share This