Οργή για τον ξυλοδαρμό στο Μετρό- Φέρθηκαν σαν κτήνη και θα συλληφθούν, δηλώνει ο Χρυσοχοΐδης

14 Ιανουαρίου 2021

Φανερά οργισμένος εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης  με το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού στον σταθμάρχη του Μετρό Ομονοίας από αρνητές της μάσκας προστασίας,  που σημειώθηκε χθες εντός του χώρου.

Μετά και από την κοινοποίηση του περιστατικού, ο υπουργός προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, δυο νεαροί, φέρθηκαν σαν κτήνη στον σταθμάρχη του μετρό της Ομόνοιας. «Σε παρατήρηση ότι δεν φορούν μάσκα, τον έφτυσαν, τον έβρισαν και τον χτύπησαν αποτρόπαια. Είναι στο νοσοκομείο. Θα συλληφθούν και Θα παραδοθούν στη δικαιοσύνη».

Την ίδια ώρα, πραγματικά αδιανόητη χαρακτήρισε την επίθεση και ο υπουργός Υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι δεν είναι «μαγκιά» να μην φοράς μάσκα και ακόμη περισσότερο «να ασκείς βία».

«Ένας άνθρωπος βρίσκεται στο νοσοκομείο επειδή έκανε υπεύθυνα τη δουλειά του και προστάτευσε τη δημόσια υγεία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στη δημοκρατική κοινωνία μας. H σημερινή πρωτοφανής επίθεση δύο ατόμων σε εργαζόμενο στο Μετρό που τους ζήτησε να φορέσουν μάσκα, είναι πραγματικά αδιανόητη. Δεν είναι ‘μαγκιά’ να μην φοράς μάσκα και πολύ περισσότερο δεν είναι ‘μαγκιά’ να ασκείς βία».

«Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας έχει ήδη παραδοθεί από τη ΣΤΑΣΥ στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα κάνει τα πάντα ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν. Η μάσκα, ιδίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό. Γι΄ αυτό και η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των ειδικών. Ελάχιστοι είναι αυτοί που αρνούνται ένα αυτονόητο μέτρο», προσθέτει.

«Είναι ακατανόητο γιατί κάποιος να αρνείται μία μάσκα που μπορεί να σώσει και τη δική του ζωή και τις ζωές των άλλων… Ευχαριστώ όσους εργάζονται ευσυνείδητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και εύχομαι στο θύμα της άνανδρης επίθεσης περαστικά και γρήγορα πάλι κοντά μας», έγραψε ο κ. Καραμανλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χθες το μεσημέρι, ο σταθμάρχης του Μετρό και ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Ανθούπολη- Ομόνοια, παρατήρησε 2 νεαρά άτομα χωρίς προστατευτική μάσκα. Και ενώ τους ζήτησε να φορέσουν τις μάσκες τους, εκείνα δεν δίστασαν να του επιτεθούν λεκτικά αλλά και σωματικά, με αποτέλεσμα ο σταθμάρχης να βρεθεί στο νοσοκομείο. Οι δράστες, ωστόσο, κατάφεραν να διαφύγουν.

naftemporiki.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This