Ν. Ανδρουλάκης στο Radio North: «Άλλα η Ευρωβουλή, άλλα η Κομισιόν για Τουρκία – Σοκαριστική η βράβευση μαρτύρων της Novartis»

15 Οκτωβρίου 2020

Εικόνα «διχασμού» των οργάνων της Ε.Ε. όσον αφορά στη στάση έναντι της Τουρκίας περιέγραψε ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”, ενώ χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας», την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τα συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής.

«Εμείς θέλουμε εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία και κυρώσεις εμπορικού και χρηματοοικονομικού τομέα», τόνισε. «Δεν καταλαβαίνει αλλιώς ο Ερντογάν! Τα πήραμε αυτά; Δεν τα πήραμε. Τότε γιατί πανηγυρίζουμε;»

Ως “υπαίτιο” για την παραπομπή των κυρώσεων… στο μέλλον, έδειξε την αρμόδια Επιτροπή της Ε.Ε.: « Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι καθολική η καταδίκη της Τουρκίας, με εξαίρεση ευρωβουλευτές , που είτε λόγο καταγωγής, είτε εθνικών συμφερόντων, έχουν μια ουδέτερη στάση. Το πρόβλημα είναι στο Συμβούλιο και δη στην Επιτροπή. Η προηγούμενη Επιτροπή με Γιούνκερ και Μονγκερίνι είχε πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία απ΄ότι έχει αυτή η Επιτροπή με την Φοντερ Λάιν και τον Μπορέλ. Οι λόγοι είναι δύο, οι προσωπικότητες και τα εθνικά συμφέροντα. Η Γερμανία και η Ισπανία είναι εκτεθειμένες στην τουρκική αγορά και δεν πιέζουν προς μια κατεύθυνση ισχυρών κυρώσεων. Το ίδιο συμβαίνει και στο Συμβούλιο.»

Σχολιάζοντας την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να είναι η Αννα Διαμαντοπούλου εκείνη που θα διεκδικήσει τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΟΣΑ, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, τη χαρακτήρισε τιμητική, διότι δείχνει την ισχυρή παρουσία της χώρας  σε πολύ σημαντικούς οργανισμούς, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένες τις όποιες αντιδράσεις: «Αν  ήταν κυβερνητική θέση θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μεταγραφή. Είναι μια θέση διεθνούς οργανισμού και καλό θα ήταν, σ΄αυτές τις περιπτώσεις, όλα τα κόμματα να στηρίζουν, διότι αφορά τη χώρα μας.»

Τέλος, σχολιάζοντας την εκδήλωση που οργάνωσε μέσω τηλεδιάσκεψης η Ευρωαριστερά για τη “βράβευση” των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis, τόνισε: «Είναι σοκαριστικό! Μου κάνει εντύπωση πώς ένα κόμμα προέβη σε μια τέτοια εκδήλωση. Ποιος τους ήξερε και ποιος τους κάλεσε; Καλό θα ήταν αυτοί που την οργάνωσαν την εκδήλωση να απαντήσουν..»

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 

 

Author: Radionorth1

Share This Post On
468 ad
Share This