Μ. Κεφαλογιάννης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ… ωρίμασε στου κασίδη το κεφάλι, στο μεταναστευτικό!»

14 Φεβρουαρίου 2020

Την βεβαιότητα ότι σύντομα θα αλλάξει το καθεστώς της Συνθήκης του Δουβλίνου και θα επιβάλλονται κυρώσεις από την Ε.Ε. στα κράτη-μέλη που θα αρνούνται να συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στo Radio North 98 και στην εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος».

«Δεν γίνεται ολόκληρη η Ευρώπη, να μην μπορεί να διαχειριστεί τους μισούς πρόσφυγες, από αυτούς που έχει ο μικρός Λίβανος στο έδαφός του, όπου φτάνουν το 25% του πληθυσμού της χώρας», τόνισε μεταξύ άλλων. «Στην Ευρώπη θα επιβληθούν ποινές, θα είναι και χρηματικές ποινές, σε χώρες που αρνούνται να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις ΜΚΟ, ο κ. Κεφαλογιάννης, υπογράμμισε πως δεν πρέπει να μπαίνουν όλες στην ίδια κατηγορία, καθώς υπάρχουν κάποιες με σπουδαίο έργο. «Θέλουμε τις ΜΚΟ, τις πραγματικά μη κερδοσκοπικές ΜΚΟ, δεν θέλουμε τις κερδοσκοπικές ΜΚΟ. Και είναι σημαντικό που θα καταρτιστεί ένα μητρώο, όπου θα καταγραφούν».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη, ότι γενικά στα εθνικά θέματα, υπάρχει κοινό μέτωπο των Ελλήνων ευρωβουλευτών «παρά τις ιδεοληψίες που ενίοτε εκφράζονται στο μεταναστευτικό» και συμπλήρωσε: «Βλέπουμε γενικότερα, ότι παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασε στου κασίδη το κεφάλι, παρά τις ιδεοληψίες που εκφράζονται κυρίως από στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης και όχι τόσο από ευρωβουλευτές, αρχίζει και καταλαβαίνει πια, πως χρειάζονται άλλοι χειρισμοί στο μεταναστευτικό και δεν θα ακούμε ξανά για μετανάστες που λιάζονται, ή για ανοιχτές πόρτες της Ελλάδας…».

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

 

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This