Μητσοτάκης για συνάντηση με Ερντογάν: Θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες εφόσον οι δύο πλευρές δείξουν καλή θέληση

4 Δεκεμβρίου 2019

Την πεποίθησή του ότι, εφόσον δείξουν οι δύο πλευρές καλή διάθεση, θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπάρχουν εξέφρασε με δήλωσή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την κρίσιμη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν , διαβεβαιώνοντας τον ελληνικό λαό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις ενδεχόμενες εξελίξεις.

«Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες» ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι θα συγκληθεί το συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής προκειμένου να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα.

Ειδικότερα η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση.

Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Έδωσα εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν».

Πηγή: parapolitika.gr

Author: admin

Share This Post On
468 ad
Share This