Λ. Τσιλίδης στο Radio North: Το 2021 για τον τουρισμό θα είναι κακό… με τόλμη!

15 Ιανουαρίου 2021

“Ας μην γελιόμαστε. Το 2021 θα είναι άλλη μια κακή χρονιά, αλλά με τόλμη. Με αγορά που τολμάει! Και έχει το εργαλείο των εμβολίων, που βοηθάει και θα βοηθήσει.”

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (FedHATTA) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος”.

Σχολιάζοντας την επαναφορά του τουρισμού σε “καθεστώς κανονικότητας” εκτίμησε ότι το “από το 2022 θα αρχίσει η αγορά να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι και το 2023 θα έχουμε επαναφορά της αγοράς με 5…10 μονάδες πάνω-κάτω από τα παλιά”

Όσον αφορά στα πιστοποιητικά εμβολιασμού προτείνει ελαστικότητα των κρατών, υπό το σκεπτικό ότι ίσως ορισμένοι ταξιδιώτες να μην επιθυμούν να προχωρήσουν στον εμβολιασμό: “Εφόσον τα rapid test είναι αξιόπιστα και τα μοριακά τεστ είναι αξιόπιστα και υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είτε έχουν προσωπικούς λόγους υγείας, είτε για οτιδήποτε άλλο, να μην τους απαγορεύουν να έρθουν στη χώρα.

Η αγορά υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει, με μέσα που θα είναι σαφή και ξεκάθαρα, ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάιο για να να δούμε τον τελικό ταξιδιωτικό χάρτη. Τίποτα απ΄όλα αυτά δεν θα δούμε, σχετικά με πώς θα εξελιχθεί η χρονιά του 21 πριν από το δεύτερο τετράμηνο, που θα έχουμε πλέον ενδείξεις αφού η παγκόσμια κοινότητα λειτουργήσει και με το νέο δεδομένο των εμβολίων.”

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 

 

 

 

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This