Λαμία: Βγήκε νικητής μετά από 154 ημέρες στη ΜΕΘ Covid

22 Ιουνίου 2022

Εξιτήριο δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Ιουνίου, από το Γενικό Νοσοκομείο στη Λαμία, σε 61χρονο ασθενή που είχε νοσήσει από κορωνοϊό τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με το lamiareport, η περιπέτεια του 61χρονου Λαμιώτη, ξεκίνησε με τη διασωλήνωσή του στις 19 του περασμένου Γενάρη, εξαιτίας των επιπλοκών που του δημιούργησε η covid-19.

Μαζί με την Ομάδα της ΜΕΘ, ο 61χρονος πάλεψε για έναν και πλέον μήνα όταν και αρνητικοποιήθηκε, μα η κατάστασή του παρέμενε εξαιρετικά σοβαρή. Για αυτό και στις 24 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε στη Γενική ΜΕΘ καθώς ήταν απαραίτητη η μηχανική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Εκεί, συνεχίστηκε ο αγώνας του, με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό να κάνει από τη δική του πλευρά του ό,τι μπορεί για να αναστρέψει όσα είχε προκαλέσει ο κορωνοϊός στον οργανισμό του 61χρονου.

Και το μεσημέρι της Τρίτης (21/6), μετά από 154 ημέρες, ο 61χρονος αποχαιρέτησε με συγκίνηση τα πρόσωπα που είχαν γίνει για 5 μήνες η δεύτερη οικογένειά του. Επόμενος σταθμός γνωστό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα όπου θα συνεχίσει τον αγώνα του πλέον για να σταθεί και πάλι στα πόδια του όπως και πριν τον κορωνοϊό.

Ομάδα ΜΕΘ ΓΝ στη Λαμία: «Νικητής εκείνος, νικήτρια και η δεύτερη οικογένεια του για αυτό το διάστημα»
«Μπορεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να είναι μειωμένο λόγω της κόπωσης της κοινωνίας από το σφυροκόπημα του Covid, όμως ο ιός είναι εδώ όπως φαίνεται από την άνοδο των κρουσμάτων και δυστυχώς για μερικούς ανθρώπους μέσα από τις επιπλοκές της νόσου», είπε στο lamiareport ο Διευθυντής της ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας Φώτης Τσιμπούκας.

Και αναφερόμενος στην περίπτωση του 61χρονου δήλωσε: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα 61χρονος συμπολίτης μας που για πέντε συνεχόμενους μήνες έδωσε πολλαπλούς αγώνες. Σήμερα νικητής βγαίνει από τη ΜΕΘ και συνεχίζει τον αγώνα του σε κέντρο αποκατάστασης. Νικήτρια και η δεύτερη οικογένεια του για αυτό το διάστημα, η ομάδα της ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας. Καλή δύναμη Θανάση!».

iefimerida.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This