Λήξη συναγερμού στην Κοζάνη σχετικά με ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

12 Φεβρουαρίου 2020

Σε γρίπη και όχι σε κορωνοϊό αποδίδεται ο υψηλός πυρετός που παρουσιάζει ο 19χρονος Ιάπωνας, ο οποίος εισήχθη στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και βρίσκεται σε καραντίνα για 2 ημέρες.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας ανέφεραν την Τετάρτη πως η περίπτωση του 19χρονου Ιάπωνα δεν αποτελεί ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, καθώς τα συμπτώματα που έχει παρουσιάσει, δεν παραπέμπουν στον θανατηφόρο ιό που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει εξαπλωθεί σε αρκετά μέρη του κόσμου.

Υπενθυμίζεται πως ο νεαρός Ιάπωνας, ο οποίος βρέθηκε στην Κοζάνη για να επισκεφτεί συγγενικά του πρόσωπα που εργάζονται ως σύμβουλοι στη ΔΕΗ, ταξίδεψε στην Ελλάδα μέσω Σιγκαπούρης, αλλά και Γερμανίας, ερχόμενος σε επαφή με δεκάδες Κινέζους.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στο kozanimedia.gr ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιος Γκανάτσιος, «τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο και, σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ασθενής έχει μπει για τις επόμενες 48 ώρες σε θάλαμο απομόνωσης, μέχρι να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για γρίπη, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις».

voria.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This