Κ.Ζουράρις στο Radio North: Άνευ σημασίας αν θα παραμείνει ο Τσίπρας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Με εξαίρεση τη Συμφωνία των Πρεσπών τα πήγε πολύ καλά

16 Οκτωβρίου 2020

«Εγώ αυτά τα παρακολουθώ ως συνεργαζόμενος. Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Και επιπλέον, αυτά είναι άνευ σημασίας. Δεν το έχετε αντιληφθεί ότι καμία σημασία δεν έχει; Θα αλλάξει (σ.σ. η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ). Ε, και; Αυτά αλλάζουν.  Κάποτε και ο Παπανδρέου αρρώστησε και τον άλλαξαν, πήγε ο Σημίτης μετά. Αυτά είναι δευτερεύοντα στην πολιτική.»

Αυτό ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζουράρις, στο Radio North 98  και την εκπομπή «Βόρειος Αντίκτυπος» κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια αμφισβήτησης του Αλέξη Τσίπρα και το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ αν εξακολουθήσει να διατηρεί χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

«Οι δημοσκοπήσεις έχουν νόημα κανένα μήνα πριν τις εκλογές», ανέφερε ο κ. Ζουράρις υποστηρίζοντας ότι περιθώρια για εκλογές μέσα στο 2021, δεν υπάρχουν: «Οποιοσδήποτε προκηρύξει εκλογές τώρα θα τον πετάξουν στον Θερμαϊκό.»

Ερωτηθείς αν θα παραβρεθεί στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι δεν θα πάει ως μέλος αλλά ως παρατηρητής, ο οποίος όμως θα εκφράσει τις θέσεις και τις απόψεις του. «Τα τελευταία 3.000 χρόνια έχω άποψη, με ξέρετε να μην έχω;»

Η συζήτηση “άναψε” όταν ο κ. Ζουράρις ισχυρίστηκε πως «μορφωμένος=αριστερός» και πως σε γενικές γραμμές οι ψηφοφόροι της ΝΔ «δεν είναι οι μορφωμένοι», για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «πολλοί μορφωμένοι Έλληνες είναι δεξιοί ή μάλλον συντηρητικοί».

Στη δε αιχμή, ότι ένας μορφωμένος δεν επιτρέπεται να μη θεωρεί «τίποτα σπουδαίο», την πιθανή απώλεια νησιών από την Τουρκία, έκανε λόγο για αφελή και κακοπροαίρετη ερμηνεία των δηλώσεών του, στον χρόνο που έγιναν, όταν ο ίδιος μιλούσε για την απώλεια «λόγω της γλώσσας».

Σε μια αποτίμηση του έργο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ζουράρις εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα πεπραγμένα της, με εξαίρεση τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμπληρώνοντας ότι κατά τη γνώμη του η κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορούσε να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία, για να διευκρινίσει στη συνέχεια ότι και οι διμερείς συμφωνίες ακυρώνται de facto με τη μη εφαρμογή τους.

Δείτε τη συνέντευξη:

https://www.facebook.com/RadioNorth98/videos/1243867662666157

 

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This