Κ. Ζαχαριάδης στο Radio North: Στόχος μας… η ήττα Μητσοτάκη – Δεν χρειάζεται συνέδριο για νέο σήμα

16 Σεπτεμβρίου 2020

«Οι σχέσεις μας με το ΚΙΝΑΛ δεν προσδιορίζονται από έναν ανταγωνισμό για το ποιος θα ηγεμονεύσει τον χώρο της ευρύτερης ιστορικής κεντροαριστεράς. Δική μας πρώτη πολιτική προτεραιότητα είναι να ηττηθεί η Δεξιά και ο κ. Μητσοτάκης.»

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης σε συνέντευξή του στο Radio North 98 και την εκπομπή Βόρειος Αντίκτυπος για τη σχέση Κουμουνδούρου – ΚΙΝΑΛ.

Στην παρατήρηση ότι μπορεί να είναι λάθος αυτή η προτεραιότητα της «ήττας του άλλου», αντί της προβολης των θετικών δικών μας προτάσεων  στην προσέλκυση των ψηφοφόρων, ώστε να επιλέγουν με πιο θετικό πρόσημο και όχι καθοδηγούμενοι από “το μη χειρον βέλτιστον” ο κ. Ζαχαριάδης έκανε λόγο για διαφορές  μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών απόψεων: «Αυτό ήταν το πολιτικό σύνθημα του κ. Μητσοτάκη πριν τις εκλογές. Ένα κόμμα, το οποίο χρεοκόπησε και κατέστρεψε τη χώρα ότι θα ήταν λιγότερο κακό από εμάς, που μας χρέωναν όλα αυτά που μας χρέωναν. Άρα ναι, όντως εμείς θέλουμε ένα θετικό πολιτικό πρόσημο για τη χώρα. Πρέπει όμως να δούμε και το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές προοδευτικών και συντηρητικών απόψεων και εκεί πρέπει να νικήσουν οι προοδευτικές και να ηττηθούν οι συντηρητικές.»

Σχολιάζοντας το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι στο πλαίσιο μιας γενικότερης ανανέωσης που επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση αν αυτά γίνονται με απόφαση ενός ανδρός και στην παρατήρηση ότι πέρασε από συνέδριο την αλλαγή σήματος η ΝΔ που κατηγορείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως …λιγότερο δημοκρατικό κόμμα στη λειτουργια του, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: «Δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να πάμε σε συνέδριο για να αλλάξουμε ένα σήμα το οποίο έλεγε ΣΥΡΙΖΑ, σ΄ένα σήμα το οποίο  λέει πάλι ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που το αποφασίσαμε στην Κεντρική Επιτροπή.»

Αιχμές προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, πως “ο Έλληνας πρωθυπουργός έδωσε μάχες για τη Βόρεια Μακεδονία και το ευρωπαϊκό της μέλλον”:   «Ο κ. Μητσοτάκης στο θέμα του Μακεδονικού φέρθηκε με πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Φέρθηκε με πολιτική αθλιότητα, φέρθηκε με πολιτική μικροψυχία απέναντι στα συμφέροντας της χώρας, της Ευρώπης  και των Βαλκανίων.»

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 

 

 

 

Author: Radionorth1

Share This Post On
468 ad
Share This