Κυριακίδου: Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων

12 Ιανουαρίου 2023

Νέο πακέτο προτάσεων νομοθετικών αλλαγών και νέα φαρμακευτική στρατηγική με στόχο την προσβασιμότητα και την επάρκεια φαρμάκων αναμένεται να παρουσιάσει η Κομισιόν τους επόμενους δύο μήνες, τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Επίσης, ανέφερε ότι απάντησε σήμερα στην επιστολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και άλλων χωρών που το χρειάζονται. Σε σχέση με τον κορωνοϊό, υπογράμμισε ότι η ΕΕ βρίσκεται σε επιφυλακή και ότι η πανδημία δεν έχει λήξει.

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πιθανή έξαρση», σημείωσε και ανέφερε ότι η εικόνα της Κίνας δεν είναι ξεκάθαρη, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει αποφασιστικότητα και συντονισμός των κρατών-μελών.«Η διαφάνεια είναι σημαντική και δεν μπορώ να αποκλείσω αύξηση περιστατικών» σημείωσε η κ. Κυριακίδου.

Τέλος, τόνισε ότι ο εμβολιασμός και τα εμβόλια παραμένουν η ασπίδα μας και ζήτησε από όλους τους πολίτες να προχωρήσουν σε ενισχυτική δόση, διότι όπως πρόσθεσε «δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η επιδημιολογική εικόνα στα κράτη-μέλη».

kathimerini.gr

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This