Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας

15 Ιανουαρίου 2020

Την Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, θα είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που θα βρεθεί στο αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατία, ενώ ήταν και η πρώτη γυναίκα στην ιστορία, που εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΣτΕ. Μάλιστα η εκλογή της έγινε  επί ΣΥΡΙΖΑ και, συνεπώς η Κουμουνδούρου δεν θα μπορέσει παρά να είναι θετική στην ψηφοφορία που θα γίνει. Το ίδιο θετική θα είναι, σύμφωνα με τα πρόσωπα που έχουν κάνει τη σχετική πρόταση και το Κίνημα Αλλαγής, καθώς η Πρόεδρος του ΣτΕ έχει μεγάλη απήχηση στο χώρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδίασε τον πολιτικό κόσμο με την κίνησή του να ανακοινώσει με διάγγελμα το όνομα που προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς το Μέγαρο Μαξίμου, έχει δώσει εντολή να σταματήσει η προεδρολογία, ώστε να διευκολυνθούν οι τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού στο θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Παραπολιτικά με δημοσίευμά της από της 9 Νοεμβρίου του 2019, ενώ στις 21 Σεπτεμβρίου του 2019, ρεπορτάζ των Παραπολιτικών ανέφεραν ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν θα είναι πολιτικός και θα είναι γυναίκα.

Πηγή: parapolitika.gr

Author: admin

Share This Post On
468 ad
Share This