Κορωνοϊός: 78 τα νέα κρούσματα, 821 στο σύνολο- 22 νεκροί

25 Μαρτίου 2020

Στα 78 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό.

«Ως σήμερα περισσότερα από 440.000 κρούσματα της λοίμωξης από τον κοροναϊό έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο» σημείωσε στην αρχή της ενημέρωσης ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι 821, ενώ όπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, 134 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες, με τους 53 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έφτασαν στους 22, αναφέροντας ότι ο 22ος θάνατος έγινε γνωστός λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, πρόκειται για 42χρονο Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως για την ώρα δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα.

Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη, ενώ εξ αυτών 18 ήταν άνδρες και 4 γυναίκες, ενώ 21 από τους 22 θανόντες παρουσίαζαν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 36 συμπολίτες μας με κοροναϊό έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα, 10.000 εργαστηριακά τεστ.

Ο Καθηγητής επανέλαβε ότι ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία απευθύνοντας έκκληση να δοθεί προσοχή στους πληθυσμούς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν σοβαρά κρούσματα του φονικού ιού και σε νέους ανθρώπους.

«Τα σπίτια που έχουν ηλικιωμένους, οι οίκοι ευγηρίας, χώροι προστασίας παθόντων είναι οι κύριοι χώροι στους οποίους θέλουμε να μπει ούτε ένα ύποπτο κρούσμα» είπε κλείνοντας ο λοιμωξιολόγος.

Σε όλο τον κόσμο ένα από τα μέρη που πλήττονται περισσότερο, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, είναι τα γηροκομεία. «Δεν θέλω να κάνω αναφορά στην τραγική εικόνα των οίκων στην Ισπανία και τι αντιμετώπισαν οι υπέργηροι εκεί» τόνισε.

Πηγή: parapolitika.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This