Κορωνοϊός: Νέα περιοδεία Γκάγκα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

12 Οκτωβρίου 2021

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί η κυβέρνηση την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, πραγματοποιεί δεύτερη περιοδεία στην ευρύτερη περιοχή, μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Η κυρία Γκάγκα συνοδεύεται από Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννη Κωτσιόπουλο και τους Διοικητές της 4ης και της 3ης ΥΠΕ, Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Η περιοδεία γίνεται στο πλαίσιο των επισκέψεων της αναπληρώτριας υπουργού σε νοσοκομεία όλης της χώρας με σκοπό την ενημέρωση, την άμεση επίλυση των όποιων προβλημάτων και την ενίσχυση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)- δυναμικότητας 30 κλινών- και το υπό κατασκευή Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στη Β. Ελλάδα και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί και άλλα νοσοκομεία.

Στα Νοσοκομεία Κατερίνης, Κιλκίς, Δράμας και Καβάλας, η κυρία Γκάγκα πραγματοποίησε συσκέψεις με τους Διοικητές και τους Αναπληρωτές Διοικητές, τους Διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής υπηρεσίες και τους Διευθυντές των ΜΕΘ και των Κλινικών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Επιπλέον, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Εργαζομένων και επισκέφθηκε τις Κλινικές, τα Εργαστήρια καθώς και τα Εμβολιαστικά Κέντρα των Νοσοκομείων, όπου συνομίλησε με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Η αναπληρώτρια υπουργός θα παραστεί σήμερα το πρωί στα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και αργότερα θα επισκεφθεί το ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου», το οποίο σήμερα εφημερεύει.

www.cnn.gr

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This