Κορωνοϊός: Ετσι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα με τα Χριστουγεννιάτικα

4 Δεκεμβρίου 2020

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα καταστήματα εποχικών ειδών που ανοίγουν από Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας κατά τη ζωντανή ενημέρωση για τον κορωνοϊό και αφού ανακοίνωσε τις ΚΑΔ που εμπίπτουν στο άνοιγμα εν όψει των γιορτών, ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε πως τα χριστουγεννιάτικα προϊόντα που εντάσσονται σε αυτά τα καταστήματα μπορούν να πωλούνται και από τα Σούπερ Μάρκετ.

Αντίθετα, πι επιχειρήσεις που διαθέτουν τις παραπάνω κατηγορίες ως δευτερεύουσες απαγορεύεται να πωλούν τα προϊόντα. Επιπλέον, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε πως από σήμερα απαγορεύεται να μεταβληθεί η ΚΑΔ των επιχειρήσεων, προκειμένου αυτή να εμπίπτει στα καταστήματα λιανικής πώλησης που επιτρέπεται να ανοίξουν.

Πότε ανοίγουν και με τι ωράριο τα καταστήματα
Ο γγ εμπορίου σημείωσε πως τα καταστήματα εποχικών ειδών που ανοίγουν τη Δευτέρα, θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 8 Ιανουαρίου 2021. Το ωράριο λειτουργίας αυτών των καταστημάτων θα είναι 07.00 με 20.30 καθημερινά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, απαιτείται η αποστολή SMS, στο 13033, με τον κωδικό 2, προκειμένου ένας πολίτης να επισκεφτεί ένα κατάστημα εποχικών ειδών.

Εντός των καταστημάτων τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και 4 άτομα ανά 100 τμ. Σε περίπτωση που ένα κατάστημα είναι μεγαλύτερο, τότε θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 100τμ. Επιπλέον, απαγορεύεται η χρήση του ανελκυστήρα όπου αυτό είναι εφικτό.

Author: Radionorth3

Share This Post On
468 ad
Share This