«Κίνημα των Φτυαριών» ετοιμάζουν οι κάτοικοι της Αμφίπολης

3 Οκτωβρίου 2019

«Εμείς ζητούμε τη συνέχιση των ανασκαφών, όχι μόνο την αναστήλωση του μνημείου, διότι υπάρχουν και άλλοι τάφοι στο λόφο Καστά και δεν έχουμε μάθει ακόμη τι κρύβουν.»
Αυτό δήλωσε στο Radio North 98 και στη δημοσιογράφο Όλγα Γκάλη, ο Δήμαρχος Αμφίπολης κ. Στέργιος Φραστανλής. Ο ίδιος, θέλοντας να τονίσει το κοινό αίσθημα των κατοίκων της περιοχής, μιλά για το κίνημα των φτυαριών, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να πάρουν τα φτυάρια και να πρωτοστατήσουν στις ανασκαφές.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεσολακιάς κ. Βασίλης Τσέλιος, εκφράζει την ανησυχία του για το αν θα συνεχιστούν οι ανασκαφές καθώς όπως ανέφερε στο Radio North 98, οι αρχαιολογικές έρευνες είχαν σταματήσει εδώ και τέσσερα χρόνια λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και 1 εκατ. ευρώ μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος INTEREG για την αναστήλωση του μνημείου το οποίο αποτελεί και προϋπόθεση για τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας. Ήδη ξεκινά η απαλλοτρίωση 400 στρεμμάτων στη γύρω περιοχή από το λόφο Καστά. Ωστόσο ο ίδιος δεν διευκρινίζει αν θα συνεχιστούν οι ανασκαφές, παραπέμποντας για το θέμα αυτό στο υπουργείο Πολιτισμού.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΦΡΑΣΤΑΝΛΗ:

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΕΛΙΟΥ:

 

 

Author: admin

Share This Post On
468 ad
Share This