ΙΣΘ: Νέες πρωτοβουλίες για “πρώτες βοήθειες” και εκπαίδευση ομάδων

18 Νοεμβρίου 2019

Η γνώση στοιχειωδών πραγμάτων που αφορούν στις πρώτες βοήθειες μπορεί να σώσει μία ζωή, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας.

Μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών εκπαίδευσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (τμήμα Θεσσαλονίκης).

Η εκπαίδευση έγινε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά.

«Η γνώση στοιχειωδών πραγμάτων που αφορούν στις πρώτες βοήθειες μπορεί να σώσει μία ζωή, ενώ αντίθετα η άγνοια να τη στερήσει. Πολλές φορές οι πρώτες βοήθειες είναι και οι… καθοριστικές» τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας μιλώντας στους αθλητές που συμμετείχαν στη δράση ενημέρωσης και εκπαίδευσης ζωής.

«Συνήθως δεν υπάρχουν γιατροί στις προπονήσεις ή σε άλλες εκφάνσεις της καθημερινότητας μας. Η σημερινή εκπαίδευση, με βασικά και απλά βήματα τα οποία είναι απαραίτητα να μάθουμε έστω και μηχανικά για να αντιμετωπίσουμε τον πανικό της στιγμής, μπορεί να σώσει κι εμάς ή κάποιο αγαπημένο ή συγγενικό μας πρόσωπο» είπε ο κ. Νίτσας.
Επίσης ο πρόεδρος του ΙΣΘ ευχαρίστησε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του τμήματος Θεσσαλονίκης και την εκπαιδεύτρια κ.Καρυπίδου, την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ), τον γενικό γραμματέα της ΕΟΠ Β. Βεργόπουλο και τον ορθοπεδικό-μέλος του ΙΣΘ εθελοντή του σώματος και εκλεγμένο εκπρόσωπο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Ιωάννη Κωνσταντινίδη ζητώντας από όλους τους συμμετέχοντες να διαδώσουν το μήνυμα και της συγκεκριμένης προσπάθειας του συλλόγου γιατί «είναι εξίσου σημαντικό να παρακινήσουμε κι άλλους να μάθουν να δίνουν τις πρώτες βοήθειες και να σώζουν ζωές».

Πηγή: voria.gr

Author: admin

Share This Post On
468 ad
Share This