Θεσσαλονίκη: Σε ετοιμότητα βαγόνια για πιθανή μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό στην Αθήνα

19 Νοεμβρίου 2020

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη σταθμευμένα βαγόνια για μεταφορά ασθενών στην Αθήνα, ωστόσο παραμένει άγνωστο αν και πότε θα «επιστρατευτούν» στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Σχέδιο για τη μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν «ανάσα» τα νοσοκομεία της πόλης, τα οποία βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, λειτουργώντας σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου, φέρεται να επεξεργάζονται οι αρμόδιες Αρχές.Τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη δέχονται ασφυκτικές πιέσεις, καθώς σε αυτά καταφθάνουν συνεχώς ασθενείς με ήπια ή σοβαρότερα συμπτώματα, ενώ οι άδειες κλίνες για περιστατικά COVID-19 τείνουν να εκλείψουν. Για τον λόγο αυτό στο τραπέζι φέρεται να έχει πέσει σχέδιο για μεταφορά ασθενών με τρένα από τη Θεσσαλονίκη στην Αττική, καθώς τα τρένα –αν και πιο χρονοβόρα ως διαδικασία– θα επιτρέψουν τη διακομιδή περισσότερων ασθενών αντί των τριών που μπορεί να μεταφέρει ένα αεροσκάφος C130, βοηθώντας έτσι στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Μιλώντας στο Sputnik, ο διευθυντής του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό έχουν ήδη φθάσει έξι βαγόνια από την Αθήνα.Όπως εξήγησε, τα βαγόνια έχουν θέσεις καθήμενων, όπως ακριβώς ένα λεωφορείο, ωστόσο οι διάδρομοι ανάμεσά τους είναι ικανοποιητικών διαστάσεων και θα μπορούσε να περάσει φορείο.Όσον αφορά για το πότε και εάν θα χρησιμοποιηθούν, ο ίδιος διευκρίνισε ότι αυτό δεν έχει γίνει γνωστό και συμπλήρωσε ότι το θέμα διαχειρίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, μιλώντας στο Sputnik ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα χρησιμοποίησης τρένων για μεταφορά ασθενών με κορωνοϊό.«Εμείς, επί του παρόντος, δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τρένο. Δεν ξέρω τι ήρθε και αν ήρθε, εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε για την ώρα τέτοιο μέσο» διαμήνυσε ο κ. Παπαευσταθίου.

Author: Radionorth2

Share This Post On
468 ad
Share This